Κατηγορίες
Αθλήματα

Charleston Open: Τρίτος σερί προημιτελικός για τη Σάκκαρη (vid)

Η Μαρία Σάκκαρη προβληματίστηκε μόνο για ένα set απέναντι στην lucky loser Αυστραλή και Νο135 του κόσμου, Άστρα Σάρμα, την οποία κέρδισε με 6-4, 6-1 μετά από μία ώρα και 31 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Charleston Open, την πρώτη μετά από το περσινό τουρνουά της Μαδρίτης.

Η Σάκκαρη, η οποία έφτασε τις 9 νίκες στις τελευταίες 11 αναμετρήσεις επί αμερικανικού εδάφους και έχοντας δίπλα της τον Ντείβιντ Γουίτ, αν και εμφανίστηκε αρκετά νευρική στο 1ο set, βγάζοντας πολλά νεύρα στο court, στη συνέχεια κατάφερε να “διαβάσει” το παιχνίδι της Σάρμα και να φτάσει στη νίκη.

Η Νο7 του κόσμου, τελείωσε το ματς κερδίζοντας το 68% των πόντων πίσω από το πρώτο service (27/40) και το 59% στο δεύτερο (17/29), έσβησε τα 6/7 break-points της Σάρμα, ενώ από την πλευρά ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική και αποτελεσματική εκμεταλλευόμενη τις 4 από τις 6 ευκαιρίες για break.

Όπως αναφέρει το Tennis24, το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να απειλείται στο πρώτο της service-game, όπου αν και προηγηθήκε με 40/0, με συνεχόμενα λάθη έβαλε μέσα στο game την Σάρμα, η οποία έφτασε στο πρώτο break-point του αγώνα με τη Σάκκαρη ωστόσο να φτάνει σε hold κάνοντας το 1-0.

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει η Αυστραλή σε εκείνο το σημείο το έκανε η Σάκκαρη στο 6ο game εκμεταλλευόμενη τα δύο διπλά λάθη, αλλά και τα δύο αβίαστα λάθη της αντιπάλου της, φτάνοντας σε break (4-2), το οποίο όμως δεν κατάφερε να “εξαργυρώσει” κάνοντας με τη σειρά της λάθη στο δικό της service με τη Σάρμα να μειώνει σε 4-3 και στη συνέχεια με το πρώτο love-game του αγώνα να ισοφαρίζει σε 4-4.

Μάλιστα αμέσως μετά η Σαρμά έφτασε σε διπλό break-point με τη Σάκκαρη όμως να το σβήνει σταματώντας το μίνι σερί της Αυστραλής, ενώ στη συνέχεια βρήκε νέο break, αν και η Σάρμα προηγήθηκε με 40/15 κλείνοντας το set με 6-4 σε 52 λεπτά.

Το 2ο set ξεκίνησα ιδανικά για την Ελληνίδα τενίστρια η οποία μετά από ένα εύκολο hold στη συνέχεια βρήκε break (2-0) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε μ’ ένα ακόμα hold κάνοντας το 3-0 για να ακολουθήσει ένα ακόμα break που την έφερε στο 4-0.

Το σερί των κερδισμένων games συνεχίστηκε για τη Σάκκαρη φτάνοντας στο 5-0, σβήνοντας ωστόσο 3 break-points της Σάρμα, η οποία διέκοψε το σερί της Ελληνίδας τενίστρια με ένα love-game, με τη Σάκκαρη ωστόσο να κλείνει αμέσως μετά το παιχνίδι παίρνοντας την πρόκριση για την 8άδα εκεί όπου τα ξημερώμστα του Σαββάτου (01:00 GR) θα αντιμετωπίσει την Βερόνικα Κουντερμέτοβα που με τη σειρά της κέρδισε την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια με 7-5, 6-1.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected