Κατηγορίες
Αθλήματα

Ανέβηκε στο Νο.6 του κόσμου η Σάκκαρη, παρέμεινε στο Νο.12 ο Τσιτσιπάς

Ακόμα μια θέση κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη αυτή την εβδομάδα, ανεβαίνοντας στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Επέστρεψε στο Top 15 η Danielle Collins.

Η Σάκκαρη συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις για 3ο συνεχόμενο τουρνουά στην Αμερική και με την πορεία της μέχρι τα ημιτελικά του Charleston Open εξασφάλισε την άνοδό της στο Νο.6 του κόσμου, από το Νο.7.

Πάντα στην 1η θέση είναι η Iga Swiatek, που διατηρεί την υψηλή διαφορά της από το Νο.2 και την Aryna Sabalenka. Στο Νο.3 βρίσκεται η Coco Gauff, στο Νο.4 η Elena Rybakina και στο Νο.5 η Jessica Pegula.

Η Σάκκαρη, η οποία έχει κερδίσει 5 θέσεις τον τελευταίο μήνα, ακολουθεί στο Νο.6, ενώ πίσω της είναι στο No.7 η Qinwen Zheng και στο Νο.8 η Marketa Vondrousova. Η Ons Jabeur έχασε 3 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.9, μετά και την 5η διαδοχική ήττα της. Το Top 10 συμπληρώνει η Jelena Ostapenko.

Η πιο φορμαρισμένη παίκτρια των τελευταίων τριών εβδομάδων, Danielle Collins, κέρδισε άλλες 7 θέσεις μετά και την κατάκτηση του τίτλου στο Τσάρλστον και από το Νο.22 ανέβηκε στο Νο.15. Θυμίζουμε πως η 30χρονη Αμερικανίδα ήταν στο Νο.53 πριν από 3 εβδομάδες, αλλά κέρδισε back-to-back το 1000άρι του Μαϊάμι και το 500άρι του Τσάρλστον, πετυχαίνοντας 13 διαδοχικές νίκες.

Η φιναλίστ στο 250άρι της Μπογκοτά, Marie Bouzkova, κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.35 του κόσμου, ενώ η πρωταθλήτρια του ίδιου τουρνουά, Camila Osorio, άφησε πίσω της 22 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.63.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Παρέμεινε στο Νο.12 ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε στο Νο.12 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα. Στο Νο.8 ανέβηκε ο Hubert Hurkacz, 51 θέσεις κέρδισε ο Matteo Berrettini.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε σταθερός στο Νο.12 της κατάταξης της ΑΤΡ γι’ αυτή την εβδομάδα, με τον Έλληνα τενίστα να διατηρείται κοντά στο Top 100, καθώς υπολείπεται 290 βαθμών του Casper Ruud, που βρίσκεται στη 10η θέση.

Η μόνη αλλαγή στο Top 10 γι’ αυτή την εβδομάδα ήρθε από τον Hurkacz, που μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Εστορίλ κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.8, με τον Grigor Dimitrov να μένει σταθερό στο Νο.9 και τον Ruud να χάνει 2 θέσεις, στο Νο.10.

Στις πρώτες θέσεις δεν άλλαξε κάτι, με τον Novak Djokovic να συμπληρώνει 420 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1. Ο Jannik Sinner είναι το νέο Νο.2 από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο Carlos Alcaraz τον ακολουθεί από κοντά στο Νο.3. Στο Νο.4 βρίσκεται ο Daniil Medvedev, στο Νο.5 ο Alexander Zverev, στο Νο.6 ο Andrey Rublev και στο Νο.7 ο Holger Rune.

Ο πρωταθλητής του Χιούστον, Ben Shelton, κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.14 κάνοντας νέο career high, ενώ ο πρωταθλητής του Μαρακές, Matteo Berrettini, άφησε πίσω του 51 θέσεις και έκανε εντυπωσιακό comeback στο Top 100, σκαρφαλώνοντας στο Νο.84.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Στους Έλληνες, ο Στέφανος Σακελλαρίδης κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.429. Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.709, ενώ 46 ακόμα θέσεις άφησε πίσω του ο Γιάννης Ξυλάς, που ανέβηκε στο Νο.709.

Στο διπλό, Νο.1 της Ελλάδας παραμένει ο Πέτρος Τσιτσιπάς, που έμεινε σταθερός στο Νο.97 για μια ακόμα εβδομάδα. Ο αδερφός του, Στέφανος, βρίσκεται στο Νο.113. 9 θέσεις κέρδισε ο Μάρκος Καλοβελώνης, που βρίσκεται στο Νο.225.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

*tennisnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected