Κατηγορίες
Super League 2

Ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και βάζει… πλώρη για παραμονή η Παναχαϊκή

Πολύ σπουδαία νίκη για την Παναχαϊκή, που στην 4η στροφή των play out της Super League 2, “ξεκόλλησε” από την τελευταία θέση και μείωσε τη διαφορά από την 3η θέση στους δύο βαθμούς.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός Β έπεσε στην 6η θέση και το μέλλον προμηνύεται δυσοίωνο, ειδικά από τη στιγμή που δεν καταφέρνει να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργεί.

Το φιλμ

Ο Παναθηναϊκός Βαπό τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε την κατοχή της μπάλας και μάλιστα στο 4ο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κυριόπουλος γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, αλλά το σουτ του Σαρδέλη μέσα από την περιοχή κατέληξε στα χέρια του Κολοβούρη.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν στη συνέχεια και στο 21ο λεπτό του αγώνα άνοιξαν το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζέκχοφ (1-0).

Στο 35′ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με γκολ του Φουρτάδο, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε καθώς ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού Β ήταν εκτεθειμένος την ώρα που έκανε το σουτ ο Μπιλάλ.

Οι Πατρινοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν στην πρώτη ουσιαστική φάση, να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Στο 49′ ο Αθανασακόπουλος εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από αριστερά, ο Κολοβούρης έδιωξε με δυσκολία και στην αντεπίθεση η Παναχαϊκή κέρδισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντε Τόμας και στο 52′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο 72′ η δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού σκόραρε αλλά για δεύτερη φορά στο ματς το γκολ ακυρώθηκε διότι ο Νταμπίζας ήταν εκτεθειμένος. Συγκεκριμένα, ο Φουρτάδο μπήκε μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κολοβούρη, με τον Νταμπίζα να σκοράρει από θέση οφσάιντ.

Πέντε λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκεια ο Καλοσκάμης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι το τέρμα ακυρώθηκε.

Το τελικό σφύριγμα στην αναμέτρηση βρήκε την Παναχαϊκή να πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη, που της δίνει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Συνθέσεις

Παναχαϊκή (Γιάννης Τάτσης) : Κολοβούρης, Μπάρετ, Ζαμόρα, Προύντζος (80΄Κυρσανίδης), Ντε Τόμας (90΄Πετράτος), Καραγιάννης, Ντε Ολιβέιρα (66΄Λιοφάγος), Τραορέ (69΄ Γαϊτανίδης), Μασούρας (69΄Νάστος), Μπαξεβάνος, Ζέκχοφ

Παναθηναϊκός Β (Σωτήρης Αντωνίου) : Ξενόπουλος, Μαρτίνης (58΄Νταμπίζας), Κάτρης, Σιδεράς, Κρυπαράκος (46΄Τουρκοχωρίτης), Φρόκου (69΄Μαντσίνι), Αθανασακόπουλος, Σαρδέλης (78΄Καλοσκάμης), Κυριόπουλος, Φουρτάδο, Μπιλάλ (69΄Καραμπάς)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Αιγάλεω 3 2 1 0 6 2 4 20
2 Διαγόρας Ρόδου 3 1 2 0 4 3 1 19
3 Γιούχτας 4 2 0 2 4 7 -3 17
4 Ολυμπιακός Β 3 1 0 2 8 6 2 15
5 Παναχαϊκή 4 1 1 2 4 8 -4 15
6 Παναθηναϊκός Β 3 1 0 2 3 3 0 14

*φωτ. matchnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected