Κατηγορίες
Αθλήματα

Μόντε Κάρλο: Εξαιρετικός ο Τσιτσιπάς, έκλεισε ραντεβού με Ζβέρεφ (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς, κατακτώντας 12 συνεχόμενα games από τη στιγμή που έμεινε πίσω με break στο ξεκίνημα του ματς, έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στο Μονακό κυριαρχώντας του Αργεντινού Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι με 6-1, 6-0 μέσα σε 62 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του τουρνουά.

Αυτή ήταν η 13η νίκη στη σεζόν για τον Τσιτσιπά (13-6), αλλά και 16η στο Μονακό (16-3), φτάνοντας παράλληλα το 13-0 με παίκτες εκτός Top-20 που έχει αντιμετωπίσει στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Ετσεβέρι, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει hold στο 1ο set, βρήκε break με το “καλημέρα” στο παιχνίδι παίρνοντας προβάδισμα με 1-0, με τον Τσιτσιπά ωστόσο να απαντάει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ στη συνέχεια με το πρώτο εύκολο hold στο ματς πήρε κεφάλι στο set για πρώτη φορά, με 2-1.

Η πίεση στο service του Ετσεβέρι συνεχίστηκε από τον Τσιτσιπά, ο οποίος έφτασε σε ένα ακόμη break με ένα υπέροχο drop-shot κάνοντας το 3-1, το οποίο “εξαργύρωσε” ξανά με hold φτάνοντας τα 4 σερί κερδισμένα games (4-1).

Με τον Ετσεβέρι σε εκείνο το σημείο να έχει μόλις 44% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (7/16) και 13% στο δεύτερο (1/8), o Τσιτσιπάς βρήκε και 3ο break συνεχίζοντας να κυριαρχεί στο court φτάνοντας στο 5-1 για να κλείσει το set αμέσως μετά κάνοντας το 1-0, έχοντας κατακτήσει 6 σερί games.

To 2o set τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Ετσεβέρι, με τον Τσιτσιπά να κυριαρχεί και κατακτώντας ακόμα 6 συνεχόμενα games έφτασε στη νίκη με επιβλητικό bagel, αλλά και στην πρόκριση για τον 3ο γύρο εκεί όπου τον περιμένει από την Τρίτη ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected