Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Μαγκώθηκε” από το γρήγορο γκολ ο ΠΑΟΚ αλλά η ρεβάνς είναι στην Τούμπα! (vid)

Μπορεί να μην έπιασε την απόδοση που μας έχει συνηθίσει φέτος στην Ευρώπη, όμως ο ΠΑΟΚ έχει το σθένος και την ποιότητα να ανατρέψει οποιοδήποτε σκορ!

Ο “δικέφαλος” δέχτηκε ένα γρήγορο γκολ σε ολιγωρία της άμυνας του, μια εξέλιξη που μάλλον τον “πάγωσε” καθώς δεν είχε το καθαρό μυαλό να αντιδράσει, τουλάχιστον στο πρώτο 45λεπτο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η ελληνική ομάδα ανέβασε στροφές, έφτασε με αξιώσεις στα καρέ της Μπριζ, όμως κινδύνεψε να δεχτεί και δεύτερο γκολ, αλλά ο Κοτάρσκι ήταν σε μεγάλη μέρα και απέκρουσε το πέναλτι του Τιάγκο στο 78′.

Ο επαναληπτικός, μπροστά στο κοινό του που και σήμερα έκανε χιλιόμετρα για να βρεθεί δίπλα του, θα είναι αλλιώς για τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε το έχει αποδείξει πως μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, με πιο πρόσφατη το 5-1 επί της Ντινάμο!

Το φιλμ

Η αναμέτρηση είχε γρήγορο ρυθμό και ένταση από το ξεκίνημά της, με τις δυο ομάδες να παίζουν ανοιχτά αναζητώντας τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Μόλις στο 2’ ήταν ο Σαμάτα που απείλησε με γυριστή κεφαλιά που έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 6’ η Μπριζ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ. Ο Βέλτεσεν βρέθηκε αφύλακτος από το σημείο του πέναλτι και με πλασέ έκανε το 1-0.

Οι Βέλγοι απείλησαν και στο 10’ με προβολή του Τιάγκο, για να απαντήσει ο ΠΑΟΚ ξανά με τον Σαμάτα στο 14’, το σουτ του οποίου κατέληξε κόρνερ.

Αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν ψηλά στο γήπεδο, ήταν ευάλωτες στον άμυνα, και συνήθως υπήρχαν διαθέσιμοι χώροι για δημιουργία. Παρόλα αυτά, οι σημαντικές φάσεις έλειψαν για το επόμενο 25λεπτο, για να έρθει στο 39’ ένα σουτ του Μεϊτέ που έφυγε ψηλά άουτ. Στο 44’ ήταν η σειρά του Τάισον να σουτάρει από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα πήγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως σκορ ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Μια κεφαλιά του Σαμάτα στο 48’ και ένα σουτ του Σκόρα στο 52’ ήταν οι πρώτες καλές φάσεις, ενώ στο 57’ ο Κοτάρσκι είχε μια κομβική επέμβαση σε κοντινό πλασέ του Ζούτγκλα.

Ο Δικέφαλος δυσκολευόταν στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου, έτσι στο 62’ ο Ντεσπόντοφ αντικατέστησε τον Κωνσταντέλια. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για ένα δεύτερο γκολ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να βρει χώρους με αντεπιθέσεις αλλά οι τελικές αποφάσεις που έπαιρναν οι παίκτες του ήταν λάθος.

Κομβική στιγμή του ματς ήρθε στο 77’ όταν ο Κοτάρσκι ανέτρεψε εντός περιοχής του Τιάγκο. Οι ίδιοι ήταν οι πρωταγωνιστές και στην εκτέλεση του πέναλτι με τον Κροάτη κίπερ να αποκρούει κρατώντας το σκορ.

Μια εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ που μπλόκαρε ο Γιάκερς στις καθυστερήσεις ήταν η τελευταία ευκαιρία του ματς που έληξε με 1-0.

Συνθέσεις

Κλαμπ Μπριζ (Νίκι Χάγιεν) : Γιάκερς, Σκόρας, Γιούτκλα (73′ Νούσα), Φέτλεσεν (73′ Μπαλάντα), Ονιεντίκα, Φάνακεν, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Σπίλερς (55′ Ορντόνεθ), Σαμπέ, Τιάγκο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (82′ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (73′ Σβαμπ), Αντρίγια, Κωνσταντέλιας (62′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (73′ Μπράντον).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected