Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Στην τρίτη θέση ο Αστέρας Βάρης, έχασε την ευκαιρία για βαθμολογική ανάσα η ΑΕΡ Αφάντου

Ο Αστέρας Βάρης νίκησε την ΑΕΡ Αφάντου, στο ματς που άνοιγε την αυλαία της 31ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Ψυχογιός στο πρώτο ημίχρονο.

Με εννιά τελείωσε το ματς η ομάδα της Ρόδου λόγω “ηθελημένης” αποβολής των Αντωνίου και Κεσίδη, οι οποίοι είχαν συμπληρώσει κίτρινες κάρτες ενώ μεσολαβεί παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Κλεόβουλο για τα ημιτελικά του θεσμού, πριν το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ιάλυσο εντός έδρας.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς με ξεκάθαρη διάθεση να ελέγξουν τον ρυθμό του από νωρίς, μην αφήνοντας την ΑΕΡΑ να κυκλοφορήσει σωστά και με υπομονή την μπάλα.Οι “κυανόλευκοι” πίεζαν διαρκώς ψηλά στο γήπεδο, δημιουργώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη των “ερυθρόλευκων”, και κέρδιζαν τις περισσότερες μονομαχίες στον χώρο του κέντρου στο πρώτο μέρος.

Στο 10′ ο Ντούνιας δοκίμασε το πόδι του από μέση απόσταση αλλά δε βρήκε τον στόχο και στο 23′ η ομάδα του Γιώργου Καβάση, έφτασε στην επίτευξη του γκολ που έμελλε τελικά να κρίνει και το αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από αδράνεια στην άμυνα των Αφαντενών, ο Ψυχογιός έγινε κάτοχος της μπάλας εντός μεγάλης περιοχής και με δυνατό συρτό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καπούταγλη, κάνοντας το 1-0.

Από κει και έπειτα, η ΑΕΡΑ προσπάθησε μεν να αντιδράσει, δεν μπορούσε δε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο επιθετικά εκτός από κάποια μακρινά σουτ τα οποία δεν δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα για τα καρέ του Μαρινάκη, με τον Αστέρα να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας κεφάλι στο σκορ.

Στην επανάληψη, μπορεί οι πρωταθλητές Δωδεκανήσου να αύξησαν αρκετά την απόδοση τους, ωστόσο παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων, δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην επίτευξη κάποιου τέρματος.

Στο 60′ ο Κουτσιανικούλης βρήκε λίγα μέτρα χώρο εκτός μεγάλης περιοχής και δοκίμασε το πόδι του, όμως είδε την μπάλα να φεύγει αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Μαρινάκη και στο 78′ οι “ερυθρόλευκοι” σπατάλησαν την πιο σημαντική τους ευκαιρία στην αναμέτρηση, όταν έπειτα από σέντρα του Βόικου, ο Λαθούρης μπήκε στη φάση και έκανε την προβολή, όμως η μπάλα “τράνταξε” το δεξί κάθετο δοκάρι του Μαρινάκη. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους “ερυθρόλευκους”, στο 85′ ο Κιοσέογλου με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον πορτιέρο του Αστέρα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Όσο και αν προσπάθησε η ομάδα του Δημήτρη Γκάιδα μέχρι το τέλος να “κλέψει” τον βαθμό, δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την πίεση της σε κάποιο γκολ με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη της ήττα μετά από τέσσερις συνεχόμενες αγωνιστικές, την ώρα που οι Κεσίδης και Αντωνίου δέχθηκαν επιτηδευμένα δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, ούτως ώστε να μην απουσιάσουν από το σπουδαίο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στον “τοξοβόλο”.

Συνθέσεις

Αστέρας Βάρης (Γιώργος Καβάσης) : Μαρινάκης, Ντιαγνέ, Μεϊμάρογλου, Γκιούρα, Καλύβας, Καλέλα, Ντουνιας, Νικολακόπουλος, Μαγγανάς, Ντούνης, Ψυχογιός

ΑΕΡ Αφάντου (Δημήτρης Γκάιδας) : Καπούταγλης, Κόρλος (70′ Φερεντίνος), Παναγιωτόπουλος, Νόνης, Λεσάι, Αντωνίου, Ζέλεφ (65′ Κιοσέογλου), Κουτσιανικούλης, Λαθούρης, Στοΐνοβιτς (60′ λ.τ. Βόικος), Κεσίδης

*με στοιχεία από το xxsports.org

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected