Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Άλλο Bundesliga, άλλο CL : Στα ημιτελικά με Κίμιχ η Μπάγερν! (vids)

Μπορεί στη Γερμανία να έχασε με κάτω τα…χέρια τον τίτλο, στο Champions League όμως είναι άλλη ομάδα!

Η Μπάγερν προσπέρασε το εμπόδιο της Άρσεναλ και συνεχίζει στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου θα συναντήσει έναν εκ των Σίτι και Ρεάλ, που αυτή την ώρα παίζουν παράταση.

Το “χρυσό” όπως αποδείχτηκε γκολ σημείωσε στο 63ο λεπτό ο Γιόσουα Κίμιχ, με την Άρσεναλ να έχει σημαντικές ευκαιρίες στο ματς για να το στείλει στην παράταση.

Το φιλμ

Στο 4’ έγινε η πρώτη τελική στο ματς. Ο Σανέ έδωσε στον Κίμιχ, ο οποίος σέντραρε από δεξιά και ο Κέιν με πλασέ στη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

Στο 8’ είχε την πρώτη της φάση και η Άρσεναλ. Δεξί σουτ του Χάβερτς ελάχιστα εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε δύο μέτρα από το αριστερό δοκάρι.

Οι Βαυαροί είχαν στη συνέχεια δύο φάσεις σε ένα λεπτό. Στο 23’ ο Γκερέιρο έδωσε αριστερά στον Μαζράουι, ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό κι έβαλε την κόντρα σε κόρνερ ο Ράις.

Στο 24’ ο Ράγια στην αριστερή γωνία απέκρουσε εντυπωσιακά το δεξί σουτ εκτός περιοχής του Μουσιάλα.

Σ’ εκείνο το σημείο η Άρσεναλ έγινε πιο αποφασιστική κι έφτασε περισσότερες φορές με αξιώσεις στην εστία. Στο 30’ σουτ εκτός περιοχής του Όντεγκααρντ, απέκρουσε στη δεξιά γωνία με διπλή προσπάθεια ο Νόιερ και στο 31’ έγινε η καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος. Γύρισμα από αριστερά του Όντεγκααρντ, αριστερό πλασέ στο ύψος του πέναλτι από τον Μαρτινέλι, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Νόιερ. Στο 39’ φάουλ από δεξιά του Ράις, η γυριστή κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι από τον Χάβερτς, μπλόκαρε εύκολα ο Νόιερ.

Το 2ο μέρος άρχισε με διαφορετικό αέρα. Οι Βαυαροί έδειξαν τις διαθέσεις τους με διπλό δοκάρι από τους Λέον Γκορέτσκα και Ραφαέλ Γκερέιρο, με τον Πορτογάλο να αγωνίζεται σε ρόλο αριστερού εξτρέμ λόγω των απουσιών των Σερζ Γκνάμπρι και Κινγκσλέ Κομάν.

Η Άρσεναλ παραχώρησε μερικά μέτρα, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ότι έχουν περισσότερο έλεγχο, χωρίς οι δύο προπονητές να κάνουν αλλαγές για να ταράξουν τα νερά.

Ο Τόμας Τούχελ δικαιώθηκε στο 63′, όταν ο Γκερέιρο έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Γιόσουα Κίμιχ που άρχισε να πατάει περιοχή παρότι άρχισε τον αγώνα ως δεξί μπακ έπιασε μια κεφαλιά δυναμίτη για το 1-0.

Η απάντηση του Μίκελ Αρτέτα ήταν άμεση, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Λεάντρο Τροσάρ και Γκαμπριέλ Ζεζούς, δηλαδή τους δύο παίκτες που γύρισαν το πρώτο παιχνίδι.

Η επίδρασή τους σε αυτόν τον αγώνα δεν ήταν ίδια. Η Μπάγερν απορρόφησε την ταχύτητά και τις εφορμήσεις τους, με τον Μανουέλ Νόιερ να μην αντιμετωπίζει κάποιον μεγάλο κίνδυνο. Με την είσοδο του Τζάε-Μιν Κιμ οι Βαυαροί κατάφεραν να σβήσουν τον αγώνα και να κρατήσουν το 1-0 μέχρι τέλους, προχωρώντας στα ημιτελικά του θεσμού, έπειτα από τρεις σερί αποκλεισμούς στα προημιτελικά.

Συνθέσεις

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ) : Νόιερ, Μαζράουι (76′ λ.τ. Κιμ), Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Λάιμερ, Γκορέτσκα, Γκερέιρο, Σανέ (89′ Ουπαμεκανό), Μουσιάλα, Κέιν

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα) : Ράγια, Τομιγιάσου (86′ Ενκέτια), Γουάιτ, Μαγκαγιάνες, Σαλιμπά, Ράις, Όντεγκαρντ, Ζορζίνιο (68′ Ζεσούς), Μαρτινέλι (68′ Τροσάρ), Σάκα, Χάβερτς

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

Τρίτη 9/4

Άρσεναλ – Μπάγερν Μονάχου  2-2
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι  3-3

Τετάρτη 10/4

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα  2-3
Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ  2-1

Τρίτη 16/4

Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν  1-4
Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης  4-2

Τετάρτη 17/4

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ  1-0
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης  1-1, 3-4

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected