Super League 1

Κωνσταντέλιας και Σάστρε έκαναν…άνω κάτω την υπόθεση τίτλος!

Απίστευτο ματς στην Τούμπα, δείγμα της εξαιρετικής ποιότητας του φετινού πρωταθλήματος!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 την ΑΕΚ, μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, στο οποίο ο “δικέφαλος” της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε, η ΑΕΚ έκανε την ανατροπή αλλά οι “ασπρόμαυροι” χαμογέλασαν στις καθυστερήσεις με γκολ του Σάστρε!

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέκου, “πληγωμένη” από τα τελευταία αποτελέσματα, έβγαλε αντίδραση στο πιο καθοριστικό ματς για τη μετέπειτα πορεία του στα play off. Έχοντας ένα ματς λιγότερο (αυτό με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα), έφτασε τους 71 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την ΑΕΚ που έχασε σήμερα την ευκαιρία (καθώς στο 75′ το σκορ ήταν 1-2) να “καθαρίσει” από τώρα τον τίτλο.

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα «εκρηκτικό» ξεκίνημα στο ντέρμπι και μόλις στο 3’ κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία της ΑΕΚ. Ο Μπάμπα μπήκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα προς το σημείο του πέναλτι, ο Κωνσταντέλιας έκανε το πλασέ – προβολή και νίκησε τον Αθανασιάδη (1-0).

Η ΑΕΚ ξεπέρασε γρήγορα το «σοκ», πέρασε στην επίθεση και στο 9’ έφτασε στην ισοφάριση με ένα τρομερό γκολ του Πινέδα. Ο Μεξικανός πήρε την μπάλα σε θέση αριστερά και έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, πάτησε μέσα σ’ αυτήν, πέρασε τρεις ποδοσφαιριστές, συνέκλινε, έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι και πέτυχε το 1-1. Ρίζα δοκαριού και μέσα!

Το γήπεδο… κατηφόρισε στη συνέχεια, με την ΑΕΚ να παίρνει τα ηνία και να πιέζει για να φτάσει στην ανατροπή του σκορ. Στο 19’ η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-2. Ο Ελίασον γέμισε στην περιοχή, ο έπιασε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι και ο Κοτάρσκι το έβγαλε ενστικτωδώς.

Το ντέρμπι κράτησε ένα καλό ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να το… ισορροπεί και την ΑΕΚ να χάνει νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει στο 32’. Ο Κοτάρσκι έκανε νέα μεγάλη επέμβαση, στο πλασέ του Πινέδα, μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η «απάντηση» των Θεσσαλονικέων ήρθε στο 37’ και το 39’. Ο Αθανασιάδης είχε δυο επεμβάσεις σε κεφαλιές των Κουλιεράκη και Ζβαμπ, με τη δεύτερη να είναι εξ επαφής!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή. Ήταν για τους γηπεδούχους, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να περνά τον Σάστρε αντί του Ότο.

Χωρίς πολλά-πολλά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με τις δύο ομάδες να παίρνουν κάποια πράγματα από ωραίες συνεργασίες. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ κέρδιζε πολλές στατικές φάσεις, τις οποίες όμως δεν μπορούσε να αξιοποιήσει ή, αλλιώς, είχε καλές αμυντικές αντιδράσεις και η ΑΕΚ (αφού όμως τις παραχωρούσε). Στην εξέλιξη μίας εξ αυτών, στο 67′, ο Κωνσταντέλιας έπιασε μονοκόμματη σουτάρα με το αριστερό, βλέποντας τον Αθανασιάδη -που δεν είχε καλό οπτικό πεδίο- να εκτινάσσεται εντυπωσιακά αποκρούοντας με τα δύο χέρια.

Στο ενδιάμεσο, στο 65′, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλλαγές, περνώνας τους Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς αντί των Ελίασον και Αραούχο, με τον Σέρβο άσο να ήταν εκείνος που πλαισίωνε τον Πόνσε (περνόντας στη θέση του δεύτερου φορ, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στην OPAP Arena).

Χωρίς πολλές φάσεις λοιπόν στο πρώτο μισάωρο του δεύτερου μέρους. Για την ακρίβεια, μία για τον ΠΑΟΚ. Για να φτάσουμε στο 75′. Όταν η ΑΕΚ… έδειξε στον «δικέφαλο του Βορρά» πώς εκτελούνται οι στατικές φάσεις: Γέμισμα του Χατζισαφί, ο Σβαμπ έκανε καταλάθος προβολή προς τον Κοτάρσκι που απέκρουσε, για να έρθει ο Βίντα να πάρει το «ριμπάουντ» και να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά για την ολική ανατροπή (1-2).

Προβάδισμα, ωστόσο, που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Κι αυτό, διότι στο 81′ ο Κωνσταντέλιας αξιοποίησε την αναμπουμπούλα στην περιοχή της και την ολιγωρία των αμυντικών της, γράφοντας το 2-2 με εκ νέου μονοκόμματο σουτ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή και τη νίκη στο 90΄, με τον Σάστρε, με την Τούμπα να παίρνει…φωτιά!

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Ότο (46′ Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (78′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (77′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τόμας (70′ Σαμάτα)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Αθανασιάδης, Ρότα (78′ Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (65′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Πόνσε (78′ Τσούμπερ), Αραούχο (66′ Γκατσίνοβιτς)

Το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής

Κυριακή 28/4

Ολυμπιακός – Λαμία  4-1
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ  3-2
Παναθηναϊκός – Άρης (20.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΚ 34 22 9 3 77 33 44 75
2 ΠΑΟΚ 33 22 5 6 79 32 47 71
3 Παναθηναϊκός 33 22 5 6 79 30 49 71
4 Ολυμπιακός 33 22 4 7 74 32 42 70
5 Άρης 33 14 7 12 45 40 5 49
6 Λαμία 34 9 8 17 41 72 -31 35
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected