Κατηγορίες
Super League 2

Βήμα τίτλου για την Athens Kallithea, πέρασε με Λουκίνα από τη Νεάπολη (vids)

Άλλη μια σπουδαία νίκη για την Athens Kallithea, που έβαλε…πλώρη για τη Super League 1!

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη πέρασε νικηφόρα από τη Νεάπολη και έφτασε τους 37 βαθμούς, έξι περισσότερους από τη δεύτερη της βαθμολογίας, ΠΑΕ Χανιά.

Την ίδια ώρα, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε των play off, ο Ιωνικός είναι οριστικά εκτός διεκδίκησης του τίτλου αν και μόλις σήμερα απώλεσε το αήττητο στους αγώνες διαβάθμισης.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή του Τασουλή στο 39ο λεπτό, δεχόμενος μάλιστα δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα δύο λεπτών!

Εκ των πραγμάτων, ο Ιωνικός είχε έναν…Γολγοθά να ανέβει μετά από αυτή την εξέλιξη και μοιραία η Athens Kallithea πήρε τα ηνία του αγώνα. Μάλιστα, κατάφερε να πετύχει τέρμα σε καθοριστικό χρονικό σημείο του ματς και συγκεκριμένα στο 45ο λεπτό.

Μετά το τραγικό λάθος του Ζάχαβι, ο Λουκίνας πίεσε στην μπάλα, ο Βασιλόγιαννης την “τσίμπησε” και ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων πλάσαρε σωστά για το 0-1.

Στο 55′ η ομάδα της Καλλιθέας έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Κυνηγόπουλος πάσαρε στον Ντεμέτριους στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αυτός έπιασε το αριστερό σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γκέλιου.

Στο 68′ ξανά οι φιλοξενούμενοι στο προσκήνιο, ο Ουές έκανε τη σέντρα από τα δεξιά για τον αμαρκάριστο Λουκίνα, αυτός έπιασε την κεφαλιά αλλά σημάδεψε την αγκαλιά του Γκέλιου.

Η πιο σημαντική ευκαιρία στο ματς για τον Ιωνικό καταγράφηκε στο 74′ όταν ο Πογοσιάν βρήκε ωραία στον κενό χώρο τον Γιακουμάκη, ο τελευταίος πήρε μέτρα μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 82′ ξανά ο Γιακουμάκης γίνεται απειλητικός στην αντεπίθεση, κινήθηκε ωραία ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και το τεχνικό πλασέ που επιχείρησε, απέκρουσε με υπερένταση ο Κότσαρης.

Τα πάντα τελείωσαν στο ματς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μουτίνιο έκανε την εξαιρετική κούρσα από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους, έκανε την παράλληλη σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Λουκίνας με δυνατό σουτ “έγραψε” το τελικό 0-2.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός) : Γκέλιος, Τασουλής, Πογοσιάν, Σαλίνας, Γιακουμάκης, Γκίνη, Ιωαννίδης, Ούγκο Σόουζα, Μπορτναγκαράι, Δρίτσας, Ζάχαβι

Athens Kallithea (Αλέκος Βοσνιάδης) : Κότσαρης, Μεχίας, Τσιβελεκίδης, Καινούργιος, Ουές, Ματίγια, Νταμιάν Σίλβα, Μουστακόπουλος, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Athens Kallithea 6 4 1 1 13 3 10 37
2 ΠΑΕ Χανιά 6 3 0 3 12 11 1 31
3 Ιωνικός 6 2 3 1 9 6 3 27
4 ΠΑΕ Ηλιούπολη 5 2 1 2 7 12 -5 25
5 Καλαμάτα 5 0 1 4 0 9 -9 19
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected