Κατηγορίες
Basket

Ο Παναθηναϊκός έκοψε τον…βήχα της Μακάμπι και τώρα ΟΑΚΑ! (vids)

Mε 27 πόντους του Ναν και 20 του Σλούκα ο Παναθηναϊκός νίκησε με 95-88 τη Μακάμπι ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά και οι «πράσινοι» χρειάζονται ακόμα μία νίκη για το Final Four.

Οι Σλούκας και Ναν ήταν εντυπωσιακοί, ο Λεσόρ σταμάτησε στους 17 πόντους με 7 ριμπάουντ και οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον στόχο τους μέχρι τον επόμενο που είναι η επικράτηση στο πέμπτο ματς για να πάρουν την πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου.

Σε αυτήν την περίπτωση ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε τόσο νωθρά στο πρώτο δεκάλεπτο όσο στα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και με στοχευμένες επιθέσεις και καλές άμυνες κατόρθωσε να πάρει από νωρίς το προβάδισμα και παρά το 8-7 υπέρ της Μακάμπι, η συνέχεια ανήκε στους «πράσινους» οι οποίοι ξέφυγαν 12-20. Ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο οι Ισραηλινοί βρήκαν διαδοχικές λύσεις από τους Μπλατ και Ντι Μπαρτολομέο και όχι μόνο κάλυψαν τη διαφορά αλλά προσπέρασαν κιόλας 29-26 στο φινάλε του εναρκτήριου κομματιού της αναμέτρησης.

Η δεύτερη περίοδος ήταν φανερό ότι θα κυλούσε σε κάπως διαφορετικό ρυθμό με τις δύο άμυνες να «σφίγγουν» και στο πρώτο δίλεπτο δεν σημειώθηκε κάποιο καλάθι. Οι γηπεδούχοι πάντως διατηρούσαν το προβάδισμά τους, αλλά είδαν τον Ουέιντ Μπάλντγουιν να αποχωρεί τραυματίας στο 15′. Τελικά, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου που βρήκε τους παίκτες του Κάτας να έχουν προβάδισμα ενός πόντους (50-49).

Η κατάσταση είχε αλλάξει δραματικά στο τρίτο δεκάλεπτο από την άποψη του ρυθμού, καθώς ήταν φανερό ότι η ελληνική ομάδα ήθελε να τον κατεβάσει και να μην γίνει το ματς run and gun που βολεύει τους Ισραηλινούς. Το «τριφύλλι» με μπροστάρη τον Μήτογλου κατάφερε να προσπεράσει και στο 30′ ο φωτεινός πίνακας της «Χάλα Πιονίρ» έγραφε 69-74.

Το ξεκίνημα της τέταρτης και καθοριστικής περιόδου ήταν καταστροφικό για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, καθώς μέσα σε 90” οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προσπεράσουν και παράλληλα χρεώθηκε και ο Κέντρικ Ναν το τέταρτό του φάουλ. Η «ομάδα του λαού» κυριαρχούσε πλήρως και ξέφυγε με 82-75 όμως με επιμέρους σκορ 20-6 στο τελευταίο πεντάλεπτο, οι «πράσινοι» έφυγαν με το μεγάλο διπλό (88-95) στέλνοντας τη σειρά σε πέμπτο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 29-26, 50-49, 69-74, 88-95.

Μακάμπι (Κάτας): Κλίβελαντ 5 (1), Γουέμπ, Μπράουν 17, Μπάλντουιν 3, Σόρκιν 2, Ντιμπαρτολομέο 10 (2), Ριβέρο 9 (1), Κοέν 2, Νίμπο 12, Μπλατ 14 (3), Κόλσον 14 (2).

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Σλούκας 20 (1), Γκραντ, Ναν 27 (3), Λεσόρ 17, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 8 (2), Μήτογλου 13 (1).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected