Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Χοσέλου έστειλε τη Ρεάλ στο Γουέμπλεϊ! (vids)

Ένα από τα πιο δραματικά σε εξέλιξη ματς της φετινής διοργάνωσης ήταν αυτό που είδαμε σήμερα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου!

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν και άγγιξαν την πρόκριση στον τελικό μέσα στη Μαδρίτη, όμως οι Μαδριλένοι με αδιανόητη ανατροπή μέσα σε ένα λεπτό, έστειλαν την Μπάγερν σπίτι της και ετοιμάζονται να προσθέσουν το 15ο πετράδι στο ευρωπαϊκό στέμμα τους.

Οι “μερένγκες” ήταν καλύτεροι, είχαν απέναντί τους έναν εκπληκτικό Μάνουελ Νόιερ, όμως βρέθηκαν να χάνουν από γκολ του Αλφόνσο Ντέιβις, πιθανότατα παίκτη τους τη νέα σεζόν.

Ο Χοσέλου βρήκε τη λύση στο 88′ και στο 90+2′ όμως και έστειλε τους Ισπανούς στο “Γουέμπλεϊ”, όπου την 1η Ιουνίου θα αντιμετωπίσουν την Ντόρτμουντ.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης να μπαίνει πιο δυνατά στην αναμέτρηση και να απειλούν την Μπάγερν Μονάχου στο 13ο λεπτό, με το δοκάρι αρχικά να σταματάει τον Βινίσιους Τζούνιορ και στη συνέχεια ο Νόιερ να λέει “όχι” στην προσπάθεια του Ροντρίγκο.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι Βαυαροί έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν με τη σειρά τους την εστία του Λούνιν, με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση του Χάρι Κέιν, με τον Ουκρανό τερματοφύλακα όμως να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ρεάλ Μαδρίτης όμως απείλησε ξανά την Μπάγερν Μονάχου, αλλά έπεσε στο …τείχος που λέγεται Μάνουελ Νόιερ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας παρότι είδε τη μπάλα να σκάει μπροστά του την έδιωξσε σε κόρνερ, στέλνοντας τις δύο ομάδες ισόπαλες στο ημίχρονο χωρίς σκορ.

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο 45λεπτο για τους γηπεδούχους, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και το δεύτερο, με την “Βασίλισσα” να απειλεί στα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Ντε Λιχτ να διώχνει τελευταία στιγμή λίγο πριν πλασάρει σε κενή εστία ο Βαλβέρδε.

Οι Γερμανοί δεν έμειναν με… σταυρωμένα χέρια, καθώς στην επόμενη κιόλας φάση, έφτασαν μία ανάσα από το 0-1, με τον Αλφόνσο Ντέιβις να σουτάρει, η μπάλα να κοντράρει στον Καρβαχάλ και τον Λούνιν να διώχνει με τα ακροδάκτυλα σε κόρνερ.

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, με τον Μάνουελ Νόιερ να σταματάει ξανά τους Βινίσους και Ροντρίγκο, σε συνεχόμενες προσπάθειες.

Παρά την πίεση των γηπεδούχων, οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και σε μία από αυτές βρήκαν και το γκολ που τους έδωσε το προβάδισμα, με τον Χάρι Κέιν να συνεργάζεται με τον Αλφόνσο Ντέιβις και τον Αμερικάνο αριστερό μπακ με απίστευτο σουτ να μην αφήνει κανένα περιθώριο απάντησης στον Λούνιν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ότι δεν κατάφερε για 88 λεπτά στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, το κατάφερε στο φινάλε με τον Χοσέλου να παίρνει το… ριμπάουντ από την ασταθή απόκρουση του Νόιερ και να κάνει το 1-1 για τους γηπεδούχους.

Δεν έφτανε αυτό για τους Βαυαρούς, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης πλάσαρε προ κενής εστίας και έκανε την ολική ανατροπή για την ομάδα του, με την Μπάγερν Μονάχου να ζει… μνήμες του 1999 όπου είχε χάσει με παρόμοιο τρόπο στον τελικό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Λούνιν, Μεντί, Καρβαχάλ, Νάτσο Φερνάντες, Ρίντιγκερ, Μπέλινγχαμ (90+10′ Μιλιτάο), Βαλβέρδε (81′ Χοσέλου), Κρόος (69′ Μόντριτς), Τσουαμενί (70′ Καμαβινγκά), Βινίσιους, Ροντρίγκο (81′ Μπραχίμ Ντίας)

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ) : Νόιερ, Μαζράουι, Κίμιχ, Ντάιερ, Ντε Λιχτ, Πάβλοβιτς, Λάινερ, Γκνάμπρι (27′ λ.τ. Ντέιβις), Σανέ (76′ Κιμ), Μουσιάλα (85′ Μίλερ), Κέιν (85′ Τσούπο-Μότινγκ)

Το πανόραμα των ημιτελικών

Τρίτη 1/5

Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης  2-2

Τετάρτη 2/5

Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν  1-0

Τρίτη 7/5

Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ  0-1

Τετάρτη 8/5 

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου  2-1

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected