Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ιδανικό φινάλε στη χρονιά για τον Αλμυρό, κατέκτησε το Κύπελλο στην ΕΠΣΗ (photos+vid)

Ο Αλμυρός έκλεισε μια μαγική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, ως Κυπελλούχος Ηρακλείου 2023-2024, επικρατώντας του Ατσαλένιου με 2-0, στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΗ στο Αρκαλοχώρι και επιστρέφει στους τίτλους, μετά τη σεζόν 2021-2022!

Η ομάδα του Γαζίου ήταν πιο επιθετική από τον ΠΟΑ βρήκε τα δύο τέρματα, έχασε αρκετές καλές στιγμές μετά το 2-0 και για τρίτο γκολ και πανηγύρισε άλλο ένα τρόπαιο κόντρα στην ομάδα του Ατσαλένιου.

Ο Αλμυρός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, κερδίζοντας τρία κόρνερ στα τέσσερα πρώτα λεπτά. Πρώτη φάση στον τελικό στον 4ο λεπτό, με τον Πιερτζιάκομι να δοκιμάζει ένα σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, πέρασε άουτ.

Στο 7’ σε πλασέ του Πακιουφάκη, ο Καβουσάκης αιφνιδιάστηκε, του έφυγε από τα χέρια η μπάλα και βγήκε κόρνερ. Τέταρτο στο ματς.

Στο 10’ ένα σουτ του Κερμενίδη, πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές, μη θέλοντας να επιτρέψουν να αφήσουν ακάλυπτους τους κενούς χώρους, με την επόμενη φάση να καταγράφεται στο 26’, με τον Κέρι από καλή θέση να εκτελεί ένα φάουλ, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του ΠΟΑ.

Στο 36’ σέντρα του Κέρι από τα δεξιά, κεφαλιά του Σουρνάκη, ψηλά άουτ. Στο 38’ λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Σουρνάκης έκλεψε, πάτησε στα όρια της περιοχής έκανε το σουτ, στην αγκαλιά του Καβουσάκη.

Τελικά, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Αλμυρός βρήκε το γκολ. Σέντρα του Πιερτζιάκομι, κεφαλιά του Αγαπάκη και 0-1 για τους «οράνιε», με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη του πρώτου μέρους!

Στην επανάληψη στο 52’, τεράστια ευκαιρία για τον ΠΟΑ με τον Παχή, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Χανιωτάκη, με τον κίπερ του Αλμυρού να τον κερδίζει! Στη συνέχεια, το παιχνίδι είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση.

Στο 67′ ο Αλμυρός βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Πιερτζιάκομι μετά από εξαιρετική κάθετη, να βγαίνει απέναντι από τον Καβουσάκη, τον απέφυγε, για να πετύχει το 0-2, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του για την κατάκτηση του τροπαίου!

Στο 70′ κοντά στο 0-3 ο Αλμυρός, με τον Αγαπάκη απέναντι από τον Καβουσάκη να στέλνει την μπάλα άουτ! Δύο λεπτά αργότερα, ο Αγαπάκης βγήκε απέναντι από τον Καβουσάκη, τον κέρδισε ο κίπερ του ΠΟΑ.

Στο 80′ καλή στιγμή για τον ΠΟΑ, με τον Κερμενίδη να δοκιμάζει ένα σουτ, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 88′ μεγάλη ευκαιρία για τον Αλμυρό, με τον Ζαννή Τσαγκαράκη να δοκιμάζει ένα ψηλοκρεμαστό, η μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Διαδικαστικού χαρακτήρα τα επόμενα λεπτά, με τον Αλμυρό να κλείνει μια καταπληκτική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, επικρατώντας του ΠΟΑ με 0-2, κατακτώντας το κύπελλο ΕΠΣΗ για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία!

δείτε φωτογραφίες στο GrandSport

Συνθέσεις

Ατσαλένιος (Κώστας Φραντζέσκος): Καβουσάκης, Ζέλιος (80′ Νάτος), Λουμπάκης, Δαμιανάκης, Χατζηανδρέου (61′ Γιακουμάκης), Παχής, Κερμενίδης, Νύκταρης (80′ Ψαρράς), Βοργιάς (61′ Μέμος), Χαρίτος, Αργκιλέσι

Αλμυρός (Μανόλης Σουτζής): Χανιωτάκης, Αγαπάκης, Παπαδομιχελάκης, Βουιδάσκης (70′ Τζαγκαράκης/ 78′ λ.τ. Κουτάντος), Πιερτζιακόμι (87′ Ρέγιες), Κέρι (87′ Πατηνιώτης), Γιαλούσης, Κοντογιάννης (80′ Τσαγκαράκης), Ενγκουέμ, Σουρνάκης, Πακιουφάκης

Πηγή βίντεο : Crete2day

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected