Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κυπελλούχος στην Ιταλία η Γιουβέντους! (vid)

Με γκολ του Βλάχοβιτς η Γιουβέντους νίκησε με 1-0 την Αταλάντα και κατέκτησε για 15η φορά το Coppa Italia.

Στο κατάμεστο Ολίμπικο ο τελικός άρχισε ιδανικά για τους Μπιανκονέρι, οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις 4 λεπτά για να ανοίξουν το σκορ: Ο Καμπιάζο έκανε ωραία κάθετη για τον Βλάχοβιτς που βρέθηκε απέναντι από τον Καρνεζέκι και τον νίκησε για το 0-1.

Λίγα λεπτά μετά, στο 9′, ο Γκάτι δεν τελείωσε καλά τη φάση μετά τη σέντρα του Νικολούσι Καβίλια και το πρώτο ημίχρονο βγήκε ακριβώς όπως θα ήθελε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Με τη Γιούβε, δηλαδή, να είναι οργανωμένη ανασταλτικά και να μη νιώθει καμία απειλή από τους Μπεργκαμάσκι που δεν μπορούσαν να βρουν τον τρόπο για να κάνουν κάτι καλό.

Η Αταλάντα προσπάθησε και ανέβασε κάπως την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος, καταφέρνοντας να γίνει επικίνδυνη σε κάποιες περιπτώσεις και κυρίως στο 79′, λίγα λεπτά μετά το γκολ του Βλάχοβιτς (73′) που ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ, με το σουτ του Λούκμαν στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Δοκάρι, οριζόντιο, είχε λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 83′ και η Γιουβέντους με τον Μιρέτι, γεγονός όμως που δεν στενοχώρησε κανέναν στις τάξεις της από τη στιγμή που το 1-0 παρέμεινε και το Coppa Italia, το 15ο στην ιστορία του κλαμπ, κατακτήθηκε.

Συνθέσεις

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι) : Καρνεζέκι, Τζιμσίτι, Χίεν (59′ Σκαλβίνι), Ντε Ρουν (65′ Τολόι), Τζαπακόστα (59′ Χάτεμπερ), Πάσαλιτς (59′ Μίραντσουκ), Εντερσον, Ρουτζέρι, Κουπμάινερς, Ντε Κετελάρε (46′ Ελ Μπιλάλ Τουρέ), Λούκμαν.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) : Περίν, Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο, Καμπιάζο (81′ Γουεά), ΜακΚένι, Νικολούσι Καβίλια (62′ Μιρέτι), Ραμπιό, Ιλινγκ-Τζούνιορ, Κιέζα (70′ Γιλντίζ), Βλάχοβιτς (81′ Μίλικ).

*με στοιχεία από το italians.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P