Κατηγορίες
Αθλήματα

Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό!

Στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας το Ρέικιαβικ απέναντι στη Βάλουρ δοκιμάζεται αύριο (18/5) ο Ολυμπιακός στον 1ο τελικό του European Cup.

Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο ιστορικό ευρωπαϊκό τους τελικό στο χάντμπολ, θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας τη ρεβάνς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Χαλκίδας «Τάσος Καμπούρης» το Σάββατο 25/5 (20:00).

Η Βάλουρ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι φέτος στην Ευρώπη έχει μόνο νίκες με 12/12!

Είναι πολυνίκης του Πρωταθλήματος (24) και του Κυπέλλου (12) Ισλανδίας, ενώ στην πλούσια ευρωπαϊκή της ιστορία έχει ως… παράσημο τον τελικό του Champions League το 1980, τον οποίο έχασε 21-12 από τη γερμανική Γκροσβάλσταντ.

Έχει εμπειρία από ομίλους του Champions League και πολλούς νοκ άουτ αγώνες, ενώ την περσινή περίοδο έφτασε έως τους «16» του European League, όταν και αποκλείστηκε από την γερμανική Γκέπινγκεν.

Έχει στο ρόστερ της κάποιους σπουδαίους παίκτες με τεράστια καριέρα όπως τον θρυλικό 38χρονο τερματοφύλακα Γκούσταφσον με 252 συμμετοχές-21 γκολ, ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008) και χάλκινο μετάλλιο στο EURO (2010) με την Εθνική Ισλανδίας!

Επίσης, ο 43χρονος δεξιός ίντερ Πέτερσεν με 20ετη παρουσία στην Μπουντεσλίγκα και 186 συμμετοχές-725 γκολ με την Εθνική Ισλανδίας.

Από τους νεότερους ξεχωρίζει ο 21χρονος πλέι μέικερ Όσκαρσον βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων της Ισλανδίας, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του καλοκαιριού που διοργάνωσαν Ελλάδα και Γερμανία και μάλιστα βρέθηκε και στο δρόμο της Εθνικής μας και ήταν πρώτος σκόρερ (6 γκολ) στη νίκη των Ισλανδών με 29-28.

O αγώνας θα αρχίσει στις 20:00 και θα μεταδοθεί από το EHF TV ΕΔΩ 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Πέτρος Κανδύλας δήλωσε: «Έχουμε μπροστά δύο παρά πολύ σημαντικά παιχνίδια απέναντι στη Βάλουρ από την Ισλανδία. Πρόκειται για τον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οπότε όλη η ομάδα είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένη για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν. Ξέρουμε, ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά η ομάδα μας έχει δείξει φέτος, ότι έχει το μέταλλο και την ποιότητα να κοιτάξει οποιοδήποτε αντίπαλο στα ίσια. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί, γιατί αυτό που έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός, συνολικά, είναι απίστευτο. Τόσες ομάδες να διεκδικούν ευρωπαϊκούς τίτλους και να ακούγεται το όνομα του συλλόγου μας σε όλη την Ευρώπη είναι κάτι που μόνο περηφάνια μας γεμίζει. Ειδικά από τη στιγμή που καταφέραμε και εμείς σαν τμήμα χάντμπολ να εκπροσωπήσουμε τον σύλλογο, είναι ένα έξτρα κίνητρο, για να φέρουμε το ευρωπαϊκό στη χώρα μας και στον Πειραιά! Πρώτα, παίζουμε στην Ισλανδία, μετά μαζί με τον κόσμο μας, ο οποίος θα μας δώσει έξτρα ώθηση. Μακάρι να πανηγυρίσουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο όλοι μαζί».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected