Κατηγορίες
Διάφορα

Florida Panhandle : “Η πιο καθαρή παραλία στον κόσμο είναι στην Κίμωλο” (vid)

Το αμερικάνικο ταξιδιωτικό πρακτορείο, Florida Panhandle, που επικαλούνται με τη σειρά τους άλλοι οργανισμοί, όπως το Travel and Leisure, δημοσίευσε στα τέλη του 2023 τη λίστα τις παραλίες με τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, με την Ελλάδα και την Κίμωλο να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση.

Όπως αναφέρει το reader.gr, προκειμένου να αναδείξει τη «χρυσή και πιο καθαρή» παραλία στον κόσμο, το ταξιδιωτικό πρακτορείο δημιούργησε μια αρχική λίστα με 50 παραλίες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες κατέλαβαν την υψηλότερες θέσεις στις σχετικές ιστοσελίδες με ταξιδιωτικές κριτικές.

Στη συνέχεια υπολόγισε τη βαθμολογία κάθε παραλίας με βάση το ποσοστό των κριτικών που αναφέρουν «καθαρά νερά». Συνολικά, η ομάδα ανέλυσε περισσότερες από 2,4 εκατομμύρια κριτικές για να βρει τους νικητές της, με τα Πρασσά στην Κίμωλο να «κατακτούν» την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν από την έρευνα, η παραλία Πρασσά στην Κίμωλο έχουν τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο.

«Εκτεινόμενη σε 13.000 χιλιόμετρα, η ελληνική ακτογραμμή είναι η μεγαλύτερη στη λεκάνη της Μεσογείου, μια θάλασσα που φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της και την πλούσια μπλε απόχρωση» έγραψε σχετικά η ομάδα στα ευρήματα. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η πλειοψηφία των κορυφαίων παραλιών στον κόσμο για τα καθαρά νερά βρίσκονται στην Ελλάδα, με πρώτη την παραλία Πρασσά στο νησί της Κιμώλου, για την οποία το 43,56% των δημοσίως διαθέσιμων κριτικών ταξιδιωτών την περιγράφουν ως «παραλία με καθαρά νερά».

Πηγή βίντεο : Spyros Priovolos

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected