Κατηγορίες
Αθλήματα

Κροατία: Πρόκριση στην 8άδα για τη Χριστοφή, στα ημιτελικά των Τιράνων Παναγιωτίδου και Κοσκινά

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση του ITF Pro τουρνουά των 15.000 δολαρίων στην Κροατία πανηγύρισε η Ελένη Χριστοφή.

Η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια έκανε το 2/2 στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, έχοντας χάσει μόλις ένα set.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Νο3 του ταμπλό αντιμετώπισε τη 19χρονη Ουκρανή, Κατερίνα Λαζαρένκο, και πέρασε στην 8άδα μετά την εγκατάλειψη της δεύτερης στο decider (5-7, 6-0, 1-0). Στην πρεμιέρα της η Χριστοφή είχε κερδίσει τη Γερμανίδα qualifier, Μισέλ Κόμιχ, με 6-2, 6-0.

Στα προημιτελικά θ’ αναμετρηθεί κόντρα στην 24χρονη Τσέχα, και Νο8 του ταμπλό, Ανέτα Λαμπούτκοβα, με στόχο φυσικά το 3/3 και την είσοδό της στα ημιτελικά, προερχόμενη από την κατάκτηση του τίτλου στα διπλά στο τουρνουά των 100.000 δολαρίων στη Μαδρίτη.

Τίρανα: Στα ημιτελικά Παναγιωτίδου και Κοσκινά

Στον προημιτελικό της Πέμπτης η Παναγιωτίδου επικράτησε με 6-2, 6-3 της Τσέχας, Γκλόρια Λεβίνσκι, παίρνοντας το εισιτήριο για την 4άδα με τη Νο4 του ταμπλό να αντιμετωπίζει στα ημιτελικά τη 13χρονη από τη Βόσνια και Νο2 του ταμπλό, Τέα Κοβάσεβιτς, που με τη σειρά της κέρδισε την Κινέζα Ξιανγκ Λιού με 6-2, 6-3.

Στον ημιτελικό της Παρασκευής η 14χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα έχει την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς από τη Βοσνία, για την ήττα της στον τελικό στο 30άρι τουρνουά των Σκοπιών πριν από 2 εβδομάδες.

Στα ημιτελικά όμως θα βρεθεί και η Κοσκινά που με νέα μεγάλη εμφάνιση κέρδισε και τη Νο5 του ταμπλό, την Αμερικανίδα, Έμα Φούλβια Γουίνσεφιλντ με 7-5, 6-3, ενώ θυμίζουμε ότι η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια ένα γύρο πριν είχε κερδίσει και τη Νο3 του ταμπλό.

Στα ημιτελικά η Κοσκινά θα παίξει κόντρα στην Ιταλίδα Αμάντα Νάι, η οποία κέρδισε τη Νο1 του ταμπλό, Θεοδώρα Κούσιου με 6-3, 6-2.

Μεγάλη ελληνική πρόκριση είχαμε όμως και στο διπλό με τις Παναγιωτίδου και Κοσκινά να κερδίζουν στον ημιτελικό τις αντιπάλους που αντιμετώπισαν στα προημιτελικά του μονού, Γκλόρια Λεβίνσκι και Έμα Φούλβια Γουίνσεφιλντ, με 6-1, 6-1 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής.

Εκεί θα παίξουν απέναντι στις Γαλλίδες Ελίζ Λεζίν και βιζόν Ταπέν που με τη σειρά τους κέρδισαν τις Νο3 του ταμπλό, Λέα Μπαρουντί (Αίγυπτος) και Ζάρα Στίπτσεβιτς (Κροατία) με 6-2, 6-3.

Να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο 4ος σερί ITF τελικός στο διπλό για την Παναγιωτίδου και ο 6ος στα τελευταία 7 τουρνουά από τον Οκτώβριο του 2023.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected