Κατηγορίες
Αθλήματα

Σμύρνη 2024: Δεν του βγήκε το ρεκόρ…νίκη με 8,17 μ. (-4,0) για τον Τεντόγλου

ΣΜΥΡΝΗ 2024 / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε σήμερα νικητής στο μήκος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σμύρνης με άλμα στα 8,17 μ., που μάλιστα το πέτυχε δύο φορές στη διάρκεια του αγώνα.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να μην πέτυχε τον αρχικό του στόχο, που ήταν ένα άλμα πάνω από τα 8,18 μ., και θα τον έφερνε κάτοχο του ρεκόρ διοργάνωσης, ωστόσο έκανε έναν αγώνα με έξι μεγάλα άλματα. Ο Τεντόγλου ξεκίνησε δυνατά με 8,17 μ., 8,16 μ. , 8,09 μ., 8,10 μ., 8,17 μ. κι ένα μη ολοκληρωμένο άλμα στην έκτη προσπάθεια. Το άλμα του Τεντόγλου στα 8,17 μ. έγινε με 4,00 μ. αντίθετο άνεμο, κάτι που δείχνει πόσο καλά ήταν.

Το μήκος των ανδρών έγινε με 19 άλτες που υπομονετικά περίμεναν κάτω από τον ζεστό ήλιο τη σειρά τους τόσο στα δοκιμαστικά όσο και στα πρώτα τρία άλματα. Ο αθλητής ήταν σε καλή κατάσταση, ωστόσο μικρές λεπτομέρειες δεν του επέτρεψαν να βρει την προσπάθεια που ήθελε. Πλέον το ενδιαφέρον του κορυφαίου άλτη στρέφεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, στον επόμενο αγώνα του στη σεζόν.

Ο Νίκος Σταματονικολός έκανε ένα άλμα στα 7,25 μ. (-1,3) και αποχώρησε καθώς είχε ενόχληση στη γάμπα. Ο αθλητής έχασε έτσι την ευκαιρία να διεκδικήσει βαθμούς για τη Ρώμη. Ο αθλητής ήταν 12ος.

Επίδοση 10ετίας από τον Δημήτρη Λεβαντίνο

ΣΜΥΡΝΗ 2024 / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Δημήτρης Λεβαντίνος ήταν 4ος στα 400 μ. εμπ., ωστόσο αυτό που είχε μεγαλύτερη σημασία είναι πως πέτυχε την κορυφαία επίδοση στην Ελλάδα στο αγώνισμα τα τελευταία δέκα χρόνια. Πρόκειται για μια δικαίωση για τον Έλληνα αθλητή, που δεν τα παράτησε και παρότι συνδυάζει προπόνηση και δουλειά και κατάφερε να πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο έμπειρος αθλητής με τη σημερινή του εμφάνιση φαίνεται πως έκλεισε και θέση στην Ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.”

“Πήρα πολύτιμους βαθμούς για τη Ρώμη. Δύο ημέρες υπομονή για να δω αν τελικά κατάφερα να είμαι μέσα. Φέτος δούλεψα πολύ, έκοψα για μεγάλο διάστημα τη δουλειά. Έκανα προετοιμασία στο εξωτερικό κι όλα αυτά μαζί έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά”, είπε ο αθλητής με το τέλος της κούρσας.

Η Δήμητρα Γναφάκη κατέλαβε τη δεύτερη θέση στα χαμηλά εμπόδια με 57.50, ωστόσο δεν ήταν στην κατάσταση που ήθελε, καθώς η ιγμορίτιδα που την ταλαιπωρεί δεν της επέτρεψε να έχει τις ανάσες που θα ήθελε.

ΣΜΥΡΝΗ 2024 / ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / 1η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Λάουρα Ζενέγια ταξίδεψε στην Τουρκία ως μέλος της ομάδας 4Χ400 μ. έτρεξε τελικά και 400 μ. εμπ. και θα φύγει από τη διοργάνωση με νέο ατομικό ρεκόρ στα 58.01. Η αθλήτρια έβαλε φέτος άνω τελεία στο βασικό της αγώνισμα τα 400 μ. εμπ. και έριξε το βάρος στα 400 μέτρα. Ακόμη κι έτσι όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα, μόλις στον δεύτερο αγώνα της στη σεζόν, να ξεπεράσει σήμερα τον εαυτό της και να αφήσει υποσχέσεις για του χρόνου.

“Φέτος το βάρος έπεσε στα 400 μ. με στόχο να επιστρέψω πιο δυνατή στα 400 μ. εμπ. Είμαι πολύ χαρούμενη με τη σημερινή μου επίδοση στα εμπόδια, καθώς πραγματικά ήρθε χωρίς την απαιτούμενη προπόνηση” είπε η νεαρή αθλήτρια.

Στα 400 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Ντέτσικας τερμάτισε σε 47.02 στην πέμπτη θέση, πέτυχε την τρίτη επίδοση της καριέρας του και παράλληλα έδειξε πως επέστρεψε μετά τα προβλήματα των προηγούμενων ετών.

“Είμαι χαρούμενος για την τρίτη επίδοση της καριέρας μου, γιατί κατάφερα επιτέλους μετά από πολλές δυσκολίες να επιστρέψω δυνατός. Η χρονιά είναι η ιδανική ευκαιρία να βρω και πάλι το ρυθμό μου”, είπε ο αθλητής της Πίτσας Παρχαρίδου. Στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Σιμόνι ήταν 12ος με 47.97.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected