Κατηγορίες
Αθλήματα

Σμύρνη 2024: Εξαιρετική Πόλακ με 4,60 μ. και επιστροφή στα μεγάλα άλματα

Η Ελένη Πόλακ επέστρεψε σήμερα σε άλματα πάνω από τα 4,60 μ. και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σμύρνης.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη ήταν νικήτρια στο επί κοντώ με 4,60 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,73 μ., προκειμένου να πετύχει το ολυμπιακό όριο. Η 28χρονη πέρασε αυτό το ύψος για πρώτη φορά από το 2021, γεγονός που της δίνει επιπλέον αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Παράλληλα με τη σημερινή βαθμολογία πρόσθεσε πολύτιμους βαθμούς για το ράνκινγκ των Ολυμπιακών.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ήταν δεύτερη στο σημερινό αγώνα με 4,40 μ. και χαμένα στη συνέχεια άλματα στα 4,50 μέτρα. Στη διάρκεια του αγώνα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, αφού σε μία από τις προσπάθειες της Αδαμοπούλου στα 4,50 μ. έσπασε ο πήχης και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά ως η διοργανωτές να φέρουν άλλο. Οι δύο αθλήτριες απόλαυσαν τον αγώνα τους και μάλιστα πανηγύρισαν μαζί την πολύ καλή εμφάνιση της Πόλακ.

Δείτε τις κοινές τους δηλώσεις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Ανεβασμένος Μέρλος ενόψει Ευρωπαϊκού

Αντώνης Μέρλος (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Αντώνης Μέρλος ξεπέρασε τα 2,20 μ. στο ύψος σε μια καλή χρονική περίοδο για εκείνον, δύο μόλις εβδομάδες από το Ευρωπαϊκό της Ρώμης, Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου πέρασε καθαρά τα 2,20 μ. με την τρίτη προσπάθεια και στη συνέχεια έκανε τρία άκυρα στα 2,23 μέτρα. Ο αθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ουκρανό Βλάσκι, που πέρασε τα 2,23 μέτρα.

Στο βάθρο και ο Κώστας Ζάλτος

Ο Κώστας Ζάλτος έκλεισε τους αγώνες του πριν τη Ρώμη με ένα χάλκινο μετάλλια και μια επίδοση που δείχνει πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο αθλητής ήταν τρίτος με 74,33 μ. σε έναν αγώνα όπου είχε ακόμη προσπάθειες στα 72,50 μ., 72,11 μ., 72,87 μ., 74,06 μ., 74,33 μ. και 73,12 μ.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν τέταρτος με 73,26 μ. από την τέταρτη προσπάθεια του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Η Ελίνα Τζένγκο δεν βρήκε σήμερα βολές πάνω από τα 60,00 μ., καθώς η καλύτερη προσπάθεια της μετρήθηκε 58,11μ. και της έδωσε την δεύτερη θέση πίσω από την Τουρκάλα Τουγκσούζ που πέτυχε 58,24 μέτρα.

“Δεν ήταν μια εμφάνιση που με ανησυχεί. Είχα κάποια λάθη που δεν μου άφησαν να κάνω μια αντιπροσωπευτική επίδοση. Σήμερα ωστόσο θα μπορούσα να έχω κάνει πάνω από 60,00 μέτρα”, είπε η Τζένγκο με το τέλος του αγώνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected