Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

“Έσπασαν καρδιές” στην Αλεξάνδρεια αλλά στόχος επετεύχθη για τους “πράσινους”! (photos+vid)

Το αποτέλεσμα που ήθελε, απέσπασε κόντρα στον ΠΟ Μουδανιών η ΑΕ Αλεξάνδρειας.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίντζου αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τους πρωταθλητές Χαλκιδικής, και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των μπαράζ ανόδου, εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της στη Γ Εθνική.

Οι “πράσινοι” συμμετείχαν τελευταία φορά σε μια εθνική κατηγορία τη σεζόν 2012/2013, όταν έπαιξαν στην τότε Δ Εθνική, καταλαμβάνοντας την 8η θέση στον 3ο όμιλο.

Κι όμως, το σημερινό ματς…στράβωσε για τα καλά μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Τσιρίδης επιχείρησε να γυρίσει προς τον Τόλιο, η μπάλα πήρε τροχιά προς το τέρμα και ο έμπειρος πορτιέρο έβαλε τα χέρια. Ο ρέφερι σφύριξε έμμεσο φάουλ και έδειξε την κόκκινη κάρτα στον πορτιέρο της Αλεξάνδρειας!

Έτσι, οι γηπεδούχοι ήταν αναγκασμένη να αγωνιστούν σχεδόν σε ένα ολόκληρο παιχνίδι με παίκτη λιγότερο, όμως η διαχείριση που επέδειξε, ήταν υποδειγματική.

Ο νεαρός Τασιόπουλος, που τον αντικατέστησε (“θυσιάστηκε” ο Καψάλης στην αλλαγή) ήταν σταθερός, ενώ οι “πράσινοι” έδωσαν βαρύτητα στην ανασταλτική λειτουργία.

Μάλιστα, στο 31′ κατόρθωσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Σωτηράκης έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, βρήκε εξαιρετικά αριστερά τον Γιάννη Πιπιλιάρη, ο οποίος με υποδειγματικό πλασέ, νίκησε τον Τάμπο για το 1-0.

Στο 39′ τα Μουδανιά προσπάθησαν να αντιδράσουν, όταν ο Ντούνγκα έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε εκτός εστίας. Το ίδιο συνέβη και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, σε σουτ του Κέντρου από τα δεξιά.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα νευρικό, με πολλές διακοπές και αρκετά φάουλ στις δύο πλευρές. Η Αλεξάνδρεια θέλησε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της, ώστε να περιορίσει την επιθετικότητα των φιλοξενούμενων, και σε μεγάλο μέρος τα κατάφερε καθώς οι πρωταθλητές Χαλκιδικής ήταν απειλητικοί σε λίγες περιπτώσεις.

Στο 78′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ στη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Ντούγκα το εκτέλεσε με πάσα, ο Ρογγότης προσπάθησε να σουτάρει αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων έβαλαν την κόντρα και απομάκρυναν.

Στα 11 λεπτά που παίχτηκαν καθυστερήσεις, τα Μουδανιά ισοφάρισαν και συγκεκριμένα στο 90+2′ με εντυπωσιακό σε εκτέλεση τέρμα του Σακελλαρίου από τα 35 περίπου μέτρα.

Στα 8 περίπου λεπτά που παίχτηκαν, οι “πράσινοι” διατήρησαν το ισόπαλο αποτέλεσμα και στο τέλος πανηγύρισαν έντονα τη σπουδαία επιτυχία, την άνοδο σε μια Εθνική κατηγορία μετά από 11 χρόνια.

Συνθέσεις

ΑΕ Αλεξάνδρειας (Δημήτρης Πρίντζιος) : Τόλιος, Χλιαρόπουλος (68′ Κίρτσογλου), Βλάχος, Τσιρίδης, Πιπιλιάρης Ι. (90+7′ Βουλγαράκης), Αβραμόπουλος, Λίτσι, Τασιόπουλος Α., Σωτηράκης, Καψάλης (9′ Τασιόπουλος Σ.), Δημόπουλος (68′ Μαρμαρίδης / 90+7′ Αλμπανίδης)

ΠΟ Μουδανιών (Γιώργος Ακριτόπουλος) : Τάμπος, Αθανασιάδης (52′ Βαλιώνας), Μπεγλής, Μανόλοφ, Ρογγότης, Σμυρλής, Ματζίρης, Ντούγκα, Σακελλαρίου, Κανάνι, Κέντρος (66′ Λουιζίδης / 77′ Αναγνώστου)

2ος όμιλος

Αιγινιακός – ΙΕΚ Δέλτα  3-0
ΑΕ Αλεξάνδρειας – ΠΟ Μουδανιών  1-1
Κιλκισιακός – Απόλλων Κρύας Βρύσης  1-1
Ρεπό : Ερμής Αμυνταίου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Απόλλων Κρύας Βρύσης 5 4 1 0 13 5 8 13
2 ΑΕ Αλεξάνδρειας 5 3 1 1 9 2 7 10
3 Κιλκισιακός 5 3 1 1 12 6 6 10
4 ΠΟ Μουδανιών 6 3 1 2 11 9 2 10
5 Αιγινιακός 5 2 0 3 7 8 -1 6
6 ΙΕΚ Δέλτα 5 1 0 4 5 12 -7 3
7 Ερμής Αμυνταίου 5 0 0 5 3 18 -15 0

Η τελευταία αγωνιστική (2/6)

Κιλκισιακός – ΑΕ Αλεξάνδρειας
Απόλλων Κρύας Βρύσης – Αιγινιακός
ΙΕΚ Δέλτα – Ερμής Αμυνταίου
Ρεπό : ΠΟ Μουδανιών

δείτε φωτογραφίες από τον συνάδελφο Γιώργο Χολέβα (alexandriamou.gr)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected