Κατηγορίες
Super League 1

Super League U17 : Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ! (photos+vid)

Ένας ακόμα τίτλος για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν!

Ο “δικέφαλος” κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο και στην κατηγορία U17 της Super League 1, μετά από αυτούς στο ανδρικό τμήμα, στο πρωτάθλημα U15 αλλά και στο πρωτάθλημα Γυναικών.

Στον τελικό που διεξήχθη στο “Αθανάσιος Διάκος” της Λαμίας, η ομάδα του Δημήτρη Ορφανού επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού, χάρη στο γκολ του Μύθου στο 41′, σε ένα δραματικό σε εξέλιξη ματς.

Ο Ολυμπιακός, που κατέκτησε φέτος τον τίτλο στο πρωτάθλημα U19 της Super League 1, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Θεοδωρίδη στο 90+6′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το φιλμ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι. Δείγμα αυτού είναι το γεγονός πως η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 20ό λεπτό. Ο Τζαμαλής σούταρε, με τον Μπελερή να μπλοκάρει χωρίς να τον δυσκολέψει η πορεία της μπάλας.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν εξουδετερώσει ο ένας τον άλλο και οι φάσεις ήταν μηδενικές. Σε αυτό ίσως να έπαιξε ρόλο και το άγχος που έβγαζαν στο χορτάρι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Ωστόσο, στο 41ο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα. Ο Τσίτσιλας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά και ο Μύθου δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το 1-0.

Με το… καλημέρα του δευτέρου μέρους, ο “δικέφαλος” έκανε αναγκαστική αλλαγή. Ο Μύθου που τραυματίστηκε έκατσε στον πάγκο για να πάρει τη θέση του ο Μπέρδος. Οι «ερυθρόλευκοι» στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους πατούσαν καλύτερα, με την αμυντική γραμμή των «ασπρόμαυρων» όμως να είναι εξαιρετική και ανακόπτει όποια επικίνδυνη κατάσταση προσπαθούσε να δημιουργηθεί.

Φάσεις στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχαν με τα νεύρα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ είχε επιλέξει μια σφιχτή τακτική με τις γραμμές του κοντά προκειμένου να μη δώσει χώρους.

Στο 67΄ο Παπανικολόπουλος έπιασε ένα ωραίο γεμάτο σουτ, αλλά ο αντίπαλος κίπερ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Από το 70ό λεπτό και έπειτα ο “δικέφαλος” ήλεγχε τον ρυθμό του ματς, με τους «ασπρόμαυρους» να προσπαθούν να ρίξουν το τέμπο και να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους του να παίξουν γρήγορα.

Ο Ολυμπιακός από το 80΄και έπειτα κέρδισε αρκετά κόρνερ, όμως οι αμυντικοί του “δικεφάλου” ήταν καθοριστικοί στις τοποθετήσεις τους. Στο 90ό λεπτό ο Τζαμαλής μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ, αλλά ο Μπελερής βγήκε σωστά, έπεσε στα πόδια του αντίπαλου επιθετικού και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Δικέφαλος στο 90+4΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα του, αφού η εξ επαφής κεφαλιά του Γκιόκα πέρασε άουτ. Στο 90+6΄ ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Θεωδορίδη.

Το 1-0 ήταν και το τελικό σκορ και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης έδωσε το έναυσμα για τους «ασπρόμαυρους» πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός) : Μπελερής, Τσιότας, Βυρσωκινός, Κοσίδης, Μπαταούλας, Ελευθεριάδης, Τσίτσιλας (86′ Κρομμύδας), Παπανικολόπουλος (70′ Γκιόκα), Μύθου (46′ Μπέρδος), Ντούνγκα (90+2′ Θεοφίλου) Στύλος

Ολυμπιακός (Τάσος Πάντος) : Γεωργακόπουλος, Γιωτόπουλος (70’ Σκουρόπουλος), Φράγκος, Καρκατσάλης, Θεοδωρίδης, Φίλης (70’ Οσάφι), Μιχαηλίδης, Φλούδας, Τζαμαλής, Πλης, Βασιλακόπουλος (76’ Κτενάς).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected