Κατηγορίες
Διάφορα

Ο συνομιλητής της Ελλάδας Ερντογάν δήλωσε : «Σπάσαμε τις αλυσίδες της Αγίας Σοφίας, η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκική»

Στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΡ, επισημαίνοντας πως η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκική.

Χαρακτηριστικά, ο συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφερε: «Αν και κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να το αποδεχτούν, η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκική, η Κωνσταντινούπολη είναι μουσουλμανική».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος συμπλήρωσε αναφερόμενος στην Αγία Σοφία πως: «Σπάσαμε τις αλυσίδες της Αγίας Σοφίας και εκπληρώσαμε τη διαθήκη του Μωάμεθ Πορθητή. Αυτοί που αποκαλούν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης κατοχή, που γράφουν στους τοίχους ότι ο διωγμός άρχισε το 1453, δεν διαφέρουν από τις ορδές των Σταυροφόρων που λεηλατούσαν γυναίκες και πόλεις 250 χρόνια πριν από την κατάκτηση».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι «για να κατανοήσουμε το πνεύμα της κατάκτησης, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε καλά τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη αυτή η ευλογημένη νίκη. Μετά την κατάκτηση, η οποία επέτρεψε στο αγαπημένο μας έθνος να ριζώσει σε μια ήπειρο με τη στρατιωτική ευφυΐα, την αποφασιστικότητα και το κουράγιο του ηρωικού στρατού μας, η Κωνσταντινούπολη κατέστη ένα κέντρο όπου ζούσαν μαζί διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμοί χάρη στην ανεκτικότητα και τη δίκαιη διοίκηση του μεγάλου κρατικού άνδρα, Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ».

Παράλληλα, ο Ερντογάν επισήμανε ότι η Κωνσταντινούπολη «φέρει τα ίχνη της ιστορίας της μέχρι σήμερα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών πόλεων του κόσμου ως επιχειρηματικό, οικονομικό, εμπορικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο της Τουρκίας».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected