Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

ΑΝΟΙΞΤΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ CONFERENCE LEAGUE! (vids)

Ναι, το έκανε! Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος κάτοχος του Conference League, σε ένα ματς που “έσπασαν καρδιές”! Η ελληνική ομάδα είναι η πρώτη στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που κατακτάει έναν τίτλο!

Τι να πει κανείς για τον σπουδαίο Ολυμπιακό, που έπαιξε με περίσσιο πάθος και κατάφερε έναν άθλο, σε μια χρονιά που η “ερυθρόλευκη” οικογένεια έχει έναν ακόμη τίτλο στο παλμαρέ, αυτόν των Νέων στη Youth League.

To “χρυσό” γκολ που έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό σημείωσε στο 116′ -ποιος άλλος- ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος ήταν εκεί στη σέντρα “ξυράφι” του Όρτα και προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους των “ερυθρολεύκων”!

Δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού μετά το Europa League με τη Σεβίλλη του 2023, σηκώνει και το Europa Conference League το 2024!

Μοναδικές εικόνες μετά τη λήξη της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να γνωρίζουν την αποθέωση, για αυτήν την ιστορική στιγμή, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Το φιλμ

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ανήκει στον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό, όταν ο Τσικίνιο έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, πάσαρε αριστερά στον Ποντένσε ο οποίος δοκίμασε το σουτ και υποχρέωσε τον Τερατσιάνο σε εκτίναξη και απόκρουση σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό, η Φιορεντίνα βγήκε στην κόντρα από τα αριστερά με τον ταχύτατο Κουάμε, η μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Μπελότι κατέληξε εκτός εστίας.

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών, οι Ιταλοί που ισορρόπησαν το ματς, έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο Μποναβεντούρα δεν έβαλε πολλή δύναμη στο σουτ που επιχείρησε από το σημείο του πέναλτι.

Στο επόμενο λεπτό, ξανά η Φιορεντίνα στο προσκήνιο, ο Νικολάς Γκονζάλες βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη, ο οποίος έβαλε σωστά το σώμα του και απομάκρυνε.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος στις διεκδικήσεις και από τις δύο ομάδες, με τη Φιορεντίνα να έχει την ελαφρά υπεροχή.

Στο δεύτερο μέρος και για 25 περίπου λεπτά, δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κερδίσουν μέτρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 70′ η Φιορεντίνα ήταν αυτή που απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο, όταν ο Κουαμέ έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά, βρήκε αριστερά τον Ντοντό κι αυτός με τη μία τον Ενζολά αλλά το σουτ του τελευταίου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζολάκης.

Στο 80′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, στην καλύτερη στιγμή των “ερυθρολεύκων” στο ματς. Ο νεοεισελθόντας Όρτα εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Ιμπόρα πήδηξε πιο ψηλά από τον προσωπικό του αντίπαλο και η κεφαλιά που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Τερατσιάνο.

Στο 84′ ξανά από στημένο του Όρτα, ο Ελ Κααμπί δεν πρόλαβε την μπάλα η οποία πήρε πορεία προς το τέρμα αλλά πέρασε εκτός εστίας.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς στα τελευταία 15 περίπου λεπτά με τις καθυστερήσεις, δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο.

Στο 92′ ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε σέντρα του Κίνι και την παρέμβαση με το χέρι από τον Μαρτίνες Κουάρτα.

Στο 94′ οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, σε εντυπωσιακό σουτ του Γιόβετιτς, που απέκρουσε με υπερένταση ο Τερατσιάνο.

Στο 117΄ο Τζολάκης χρειάστηκε και πάλι να δείξει τα αντανακλαστικά του σε δυνατό σουτ του Ικονέ.

Και η Opap Arena πήρε…φωτιά στο 116′! Ο Όρτα έκανε μαγική σέντρα από αριστερά, η μπάλα με κατεύθυνση “ξυράφι” στην καρδιά της άμυνας, ο συνήθης ύποπτος Ελ Κααμπί πετάχτηκε και με κεφαλιά “έγραψε” ιστορία για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ) : Τζολάκης, Ορτέγκα (91′ Κίνι), Ρόντινεϊ, Κάρμο, Ρέτσος, Έσε, Ιμπόρα, Ποντένσε (106′ Μασούρας), Φορτούνης (73′ Γιόβετιτς), Τσικίνιο (77′ λ.τ. Όρτα), Ελ Κααμπί (120+2′ Ελ Αραμπί)

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Ιταλιάνο) : Τερατσιάνο, Μπιράγκι (116′ Ρανιέρι), Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Μαρτίνες Κουάρτα, Μαντραγόρα, Αρτούρ (74′ Ντάνκαν), Κουαμέ (82′ Ικονέ), Νικολάς Γκονζάλες (116′ Μπελτράν), Μποναβεντούρα (82′ Μπαράκ), Μπελότι (59′ Ενζολά)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected