Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Φορτούνα πλήρωσε τη ρήτρα για Τζόλη, άγνωστο όμως αν θα μείνει

Καλά νέα για όλους τους φιλάθλους της Φορτούνα Ντίσελντορφ! Ο πρώτος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας Χρήστος Τζόλης θα συνεχίσει να ανήκει στον σύλλογο, καθώς ο δανεικός από τη Νόριτς Έλληνας στράικερ, θα υπογράψει οριστικά την 1η Ιουλίου 2024. Προκειμένου να γίνει αυτό, οι “κόκκινοι” ενεργοποίησαν τη ρήτρα που συμφωνήθηκε με τους Άγγλους.

Ο 22χρονος Έλληνας διεθνής είχε μια εξαιρετική σεζόν στο Ντίσελντορφ με προπονητή. Σε 37 αγωνιστικές εμφανίσεις, ο αριστερός εξτρέμ πέτυχε 24 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ. Ο Τζόλης μετακόμισε στη Φορτούνα πριν από σχεδόν ένα χρόνο από τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας, την Τσάμπιονσιπ. Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Ο Κλάους Άλοφς, Διευθυντής Αθλητισμού & Επικοινωνιών ανέφερε: “Έχουμε πληρώσει τη συμφωνημένη οψιόν αγοράς για τον Χρήστο Τζόλη στη Νόριτς. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για τη Φορτούνα. Η σύμβαση, η οποία είχε διαπραγματευτεί πριν από ένα χρόνο, μπορούσε να συναφθεί μόνο με έναν περιορισμό. Περιλαμβάνεται ρήτρα αποχώρησης με την ευκαιρία για τον παίκτη να αλλάξει ξανά σύλλογο κατά την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.”

Μπορεί στην επίσημη ανακοίνωση των Γερμανών να μην αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο ποσό για την αγορά του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού, ωστόσο τα γερμανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως η ρήτρα σε περίπτωση που η Φορτούνα δεν κατάφερνε να πάρει την άνοδο, έφτανε τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αν αυτό είναι αληθές, ο ΠΑΟΚ δικαιούται από το deal ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ, αφού είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης, από την παραχώρηση του στη Νόριτς ύψους 17,5 %.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected