Κατηγορίες
Basket

Προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, 89-71 τον Άρη (vids)

Προβάδισμα στη σειρά της ημιτελικής φάσης των Playoffs της Basket League πήρε ο Παναθηναϊκός καθώς επιβλήθηκε με 89-71 του Άρη στο ΟΑΚΑ στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Με πέντε παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, 21 ασίστ και 11 λάθη, οι «πράσινοι» πήραν από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα φτάνοντας στην επικράτηση. Από την άλλη πλευρά ο Άρης δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα 15 επιθετικά ριμπάουντ αφού έκανε 15 λάθη και είχε μόλις 13 ασίστ.

Σε ένα απόγευμα που ο Παναθηναϊκός γιόρταζε την κατάκτηση της EuroLeague, έβαλε από νωρίς τις βάσεις για να πάρει προβάδισμα στην ημιτελική σειρά της Basket League. Στα μέσα της πρώτης περιόδου οι «πράσινοι» δημιούργησαν διψήφια διαφορά (16-6) με τον Μπαλτσερόφσκι, την ίδια στιγμή που ο Άρης δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα με 28-13 με τον Εργκίν Αταμάν να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής.

Ο ρυθμός έπεσε στη δεύτερη περίοδο και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια αντίδρασης αφού πρώτα βελτίωσαν την άμυνα τους, ωστόσο τα πολλά δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 43-32 στο ημίχρονο.

H εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στην επανάληψη αφού οι «πράσινοι» διατήρησαν τον έλεγχο με τον Άρη να είναι ανταγωνιστικός μειώνοντας στους 8 (67-59) με τρίποντο του Τολιόπουλου στο τέλος της τρίτης περιόδου. Με επιμέρους σκορ 14-5 μέχρι το 33’ ο Παναθηναϊκός ανέβασε πολύ γρήγορα τη διαφορά στους 17 πόντους (81-64) και κάπου εκεί η συνέχεια της αναμέτρησης έγινε τυπική διαδικασία με τους «πράσινους» να κάνουν το 1-0 στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 67-59, 89-71

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected