Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Σοκ στο 90+3′ για την Εθνική Γυναικών, σκόραρε η Σπυριδωνίδου (vid)

Η Εθνική Γυναικών ήρθε ισόπαλη 2-2 με το Μαυροβούνιο στο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης” για την 3η αγωνιστική των Women’s European Qualifiers, με τις δύο ομάδες να συγκατοικούν στην κορυφή του ομίλου με 7 βαθμούς. Σκόρερ για την Εθνική Ομάδα η Ελένη Μάρκου και η Αναστασία Σπυριδωνίδου.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική Ομάδα, καθώς μόλις στο 3′ η Κουτς πλάσαρε εύστοχα από κοντά τη Γιαννακούλη μετά από ασίστ της Τζόκοβιτς. Όμως η Εθνική αντέδρασε άμεσα, πίεσε και σε μία φάση διαρκείας η Ελένη Μάρκου ισοφάρισε επίσης με κοντινό πλασέ στο 11′. Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα, η σκόρερ του ελληνικού γκολ είχε σουτ στο κάθετο δοκάρι. Από το σημείο εκείνο και ως τη λήξη του α’ μέρους η Ελλάδα είχε τον έλεγχο του ματς, επισκέφθηκε αρκετές φορές την αντίπαλη περιοχή, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και χωρίς να κινδυνεύσει.

Το προβάδισμα για την Εθνική ήρθε λίγο μετά την έναρξη του β’ ημιχρόνου (49′) με σκόρερ τη Σούλα Σπυριδωνίδου, η οποία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά τη σέντρα της Βεατρίκης Σαρρή. Στα λεπτά που κύλησαν ως τη λήξη του αγώνα, η Εθνική διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμά της και επιδίωξε το τρίτο γκολ. Αυτό δεν ήρθε, αντίθετα ήρθε το πέναλτι που κέρδισε το Μαυροβούνιο στο 93′ και η εύστοχη εκτέλεση της Μπουλατοβιτς ένα λεπτό αργότερα για το τελικό 2-2.

Συνθέσεις

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Γιαννακούλη, Παλαμά (46′ Πατερνά), Γκούνη (83′ Κοτσάκη), Γκάτσου, Μήτκου, Χαλατσογιάννη, Μάρκου, Κακαμπούκη, Σπυριδωνίδου (83′ Μιχαλοπούλου), Κόγγουλη (62′ Γιαννακά), Σαρρή.

Μαυροβούνιο (Μίρκο Μάριτς): Κρίστοβιτς, Κάρλισιτς, Τζούκιτς, Μπόζιτς, Τζούρκοβιτς (86′ Όσμαγιτς), Μπουλάτοβιτς, Τομάσεβιτς (57′ Σάριτς), Τζόκοβιτς, Ντέσιτς, Στάνοβιτς, Κούτς.

*Στην άλλη αναμέτρηση του 3ου ομίλου τα Νησιά Φερόε επικράτησαν 4-0 της Ανδόρας. Tην Τρίτη 4 Ιουνίου στις 18:45 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τα Νησιά Φερόε στο γήπεδο Tórsvøllur της πόλης Torshavn, για την 4η αγωνιστική των Women’s European Qualifiers.

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία και το πλήρες πρόγραμμα του 3ου ομίλου (league C), στον οποίο μετέχει η Εθνική Γυναικών και ΕΔΩ το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών του EURO 2025.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected