Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Επέστρεψε στα “μεγάλα” σαλόνια η Σεντ Ετιέν! (vid)

Η Σεντ Ετιέν επέστρεψε στη Ligue 1! Mετά από δύο σεζόν στη Ligue 2, οι Στεφανουά θα αγωνιστούν και πάλι στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Οι “πράσινοι” ήρθαν ισόπαλοι στην έδρα της Μετς με 2-2 στην παράταση, και σε συνδυασμό με τη νίκη τους στο «Ζοφρουά Γκισάρ» με 2-1, πήραν την άνοδο και υποβίβασαν την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι που είχε τερματίσει στη 16η θέση της Ligue 1 και διεκδίκησε την παραμονή της στα μπαράζ.

Οι ισορροπίες άλλαξαν με το… καλησπέρα, καθώς στο 6′ ο Ντιαλό αποβλήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα η Μετς έκανε την ανατροπή και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Καμαρά (17′) και Μικαουτάτζε (25′). Οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ζευγάρι σε ισορροπία με γκολ του Πετρότ στο 35′.

Στο 64′ ο Μέικον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση και στο 117′ ο Γουάτζι με σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε τους 10 φορές πρωταθλητές Γαλλίας στη Ligue 1.

*με στοιχεία από το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected