Κατηγορίες
Αθλήματα

Roland Garros: Ο Τσιτσιπάς στους “8” με κυριαρχική ανατροπή! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στον Ματέο Αρνάλντι, ο οποίος προηγήθηκε με set, ενώ είχε και 4 set-points στο 2ο set, όμως ο Έλληνας τενίστας από τη στιγμή που ισοφάρισε επιβλήθηκε στον Ιταλό και με 3-6, 7-6(4), 6-2, 6-2 μετά από 3 ώρες και 11 λεπτά έφτασε στη νίκη, αλλά και στα προημιτελικά του Roland Garros για 2η σερί φορά και για 4η στην καριέρα του.

Αυτή ήταν η 26η νίκη στο Παρίσι για τον Τσιτσιπά (26-7) και 8η πρόκριση σε προημιτελικά φάση Grand Slam, έχοντας από 4 σε Australian Open και Roland Garros.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο Νο9 του κόσμου τελείωσε την αναμέτρηση με 7 άσους και 5 διπλά λάθη, πέρασε το 66% των πρώτων service, κερδίζοντας το 74% των πόντων (57/77) και το 54% στο δεύτερο (21/39), σημείωσε 63 winners (έναντι 47 του αντιπάλου του), υπέπεσε σε 36 αβίαστα λάθη, ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 5 από τις 21 ευκαιρίες για break.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να πιέζει το service του Ιταλού, ο οποίος με το “καλημέρα” έσβησε 3 break-points φτάνοντας σε ένα δύσκολο hold (1-0), ενώ στη συνέχεια βρήκε ο ίδιος break μετά από σερί λαθών του Τσιτσιπά, κάνοντας το 3-1 και στη συνέχεια με εύκολο hold το 4-1.

Ο Τσιτσιπάς συνέχιζε να πιέζει το service του Αρνάλντι, ο οποίος στο 7ο game έφτασε σε ένα ακόμα δύσκολο hold (5-2) σβήνοντας διπλό break-point αυτή τη φορά του Τσιτσιπά και λίγο αργότερα έκλεισε το set με 6-3 παιρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο δραματικό 2ο set ο Αρνάλτι βρήκε και πάλι νωρίς break (3-2) το οποίο εξαργύρωσε ξανά (4-2), με τον Ιταλό να προηγείται στη συνέχεια με 5-3. Ήταν το σημείο όπου ο Τσιτσιπάς άρχισε να νιώθει την πίεση του 0-2 με αποτελέσμα να δώσει διπλό set-point στον Αρνάλτι μετά τα δύο διπλά λάθη back-to-back στο 9ο game (15/40).

Ο Τσιτσιπάς έσβησε συνολικά 3 set-point στο service του, μειωσε αρχικά σε 5-4 και αμέσως μετά αφού έσβησε ακόμα ένα set-point πήρε πίσω το χαμένο του service ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς απάντησε και στα 2 mini-break του Αρνάλντι κάνοντας το 3/3. 

Ο Ιταλός έκανε το 4/3 όμως από εκεί και πέρα με 4 σερί πόντους ο Τσιτσιπάς πήρε το set ισοφαρίζοντας σε 1-1 και αποφεύγοντας τα χειρότερα. 

“Διαβάζοντας” από εκείνο το σημείο και μετά, τέλεια το παιχνίδι του Αρνάλντι, ο Τσιτσιπάς με 2 ακόμα breaks (1-0, 4-1) κατέκτησε και το 3ο set με 6-2, έχοντας πλέον βρει ρυθμό και την ίδια ώρα “τρέχοντας” ασταμάτητα τον εξαντλημένο Αρνάλντι πήρε προβάδισμα με 4-0 στο 4ο set σπάζοντας ακόμα δύο φορές το service του Ιταλού (1-0, 3-0). 

Η κυριαρχική εμφάνιση του Τσιτσιπά, από το 2ο set και μετά ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με τον Έλληνα τενίστα να κλείνει στο service του το παιχνίδι παίρνοντας την πρόκριση για την 8άδα εκεί όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Κάρλος Αλκαράθ, είτε τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected