Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Νίκησε στα Φερόε η Εθνική μας και έφτασε τους 10 βαθμούς

Εθνική Γυναικών επικράτησε 2-0 των Νησιών Φερόε στο Torsvollur Stadium του Τορσχάβεν και έφτασε τους 10 βαθμούς στον 3ο προκριματικό όμιλο του Women’s EURO 2025. Η Βεατρίκη Σαρρή στο 13′ το πρώτο με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και η Σοφία Κόγγουλη με υπέροχο πλασέ στο 79′ το δεύτερο ελληνικό γκολ.

Η Εθνική πήρε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό και μόλις στο 6′ η Βεατρίκη Σαρρή βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά το σουτ από το ύψος το πέναλτι έδιωξε σε κόρνερ η γκολκίπερ Μίκελσεν. Στο 13΄ όμως η Σαρρή σκόραρε με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, καθώς η Μίκελσεν δεν αντέδρασε σωστά, επηρεασμένη από τα πολλά φάλτσα στην εκτέλεση της Χανιώτισας μεσοεπιθετικού.

Ως το τέλος του ημιχρόνου η Εθνική είχε τον έλεγχο και επισκέφθηκε 2-3 φορές με αξιώσεις την περιοχή των Φερόε, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Η επόμενη καλή φάση για την Ελλάδα ήρθε στην αρχή του δευτέρου μέρους, στο 49′, όταν το σουτ της Σοφίας Κόνγκουλη από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι κύλησε χωρίς φάσεις μέχρι το 78′, όταν η Χαλατσογιάννη πέρασε πολύ ωραία ασίστ στην Κόγγουλη, η οποία σημείωσε ένα όμορφο γκολ “σκάβοντας” την μπάλα για το 2-0 της Εθνικής.

Συνθέσεις

Νησιά Φερόε (Σίγκν Άντερσεν) : Μίκελσεν, Γένσεν, Λάμχάουγκε, Ράιαν, Α. Γιοχάνεσεν, Τορολσβντότιρ, Γιάκομπσεν (46′ Σβάρβανταλ), Κρίστιανσεν, Κλάκστάϊν (83′ Λίσμπεργκ), Σέβνταλ (60′ Χόινταλ), Χούμελαντ (60′ Κλέμεντσεν).

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης) : Γιαννακούλη, Μήτκου, Κακαμπούκη, Μάρκου, Σαρρή (87′ Βαρδαλή), Σπυριδωνίδου (62′ Παπαδοπούλου), Γιαννακά (46′ Πατερνά), Χαλατσογιάννη (87′ Στράντζαλη), Μωραΐτου, Κόγγουλη (79′ Πούλιου), Παλαμά.

*Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία και το πλήρες πρόγραμμα του 3ου ομίλου (league C), στον οποίο μετέχει η Εθνική Γυναικών και ΕΔΩ το σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών του EURO 2025.

Το video του αγώνα:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected