Κατηγορίες
Αθλήματα

Roland Garros: Στα ημιτελικά ο ανώτερος Αλκαράθ, δεν έχει βρει τον τρόπο να τον κερδίσει ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε 2 ώρες και 15 λεπτά κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πάλεψε για δύο sets, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό απέναντι στον Ισπανό που με 6-3, 7-6(3), 6-4 εξασφάλισε μια θέση στα ημιτελικά του Roland Garros για 2η σερί χρονιά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, αυτή ήταν η 6η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Τσιτσιπά για τον 21χρονο, ο οποίος όπως και πέρσι έτσι και φέτος σταμάτησε τον Έλληνα τενίστα στην ίδια φάση του τουρνουά.

O περσινός ημιφιναλίστ, ο οποίος ήταν καλύτερος σε όλες σχεδόν τις στατιστικές κατηγορίες, τελείωσε το ματς με 3 άσους κι ένα διπλό λάθος, πέρασε το 71% των πρώτων service, κερδίζοντας το 74% των πόντων (45/61) και το 74% στο δεύτερο (17/23), είχε τους ίδιους winners με τον Τσιτσιπά (26), ενώ υπέπεσε σε 21 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε 33.

Το 1ο set κατέληξε σχετικά άνετα στα χέρια του Αλκαράθ, με τον Ισπανό να βρίσκει ένα break στο ξεκίνημα (1-0) κι ένα στο τέλος (6-3) παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 με τον Τσιτσιπά να μην μπορεί να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του set.

Η αρχή του 2ου σκέλους ήταν περίπου η ίδια, με τον Αλκαράθ να φτάνει και πάλι σε break (2-0), παίρνοντας προβάδισμα με 3-0 και 4-1. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι του Τσιτσιπά είχε αρχίσει να γίνεται πιο απλό και πιο ελεύθερο.

Το πλάνο του λειτουργούσε, όπως και το service του, με μεγαλύτερη συνέπεια με αποτέλεσμα να πάρει πίσω το χαμένο του service και με hold στη συνέχεια να ισοφαρίσει σε 4-4. Το set πήγε στο tie-break εκεί όπου ο Αλκαράθ κυριάρχησε παίρνοντας αρχικά προβάδισμα με 5/1 για να κλείσει το set με 7/3 κάνοντας το 2-0.

Αρκετά κλειστό ήταν και το 3ο set με τον Τσιτσιπά να βρίσκει ρυθμό στο service του, αλλά από την άλλη δεν μπορούσε να κάνει τη “ζημιά” στο service του Αλκαράθ. Ο Ισπανός βρήκε break στο 7ο game, μετά από το διπλό λάθος του Τσιτσιπά και στη συνέχεια χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά έφτασε στην πρόκριση για τα ημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον, από τη Δευτέρα, Νο1 του κόσμου Γιάνγκ Σίνερ, που νωρίτερα κέρδισε τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-2, 6-4, 7-6(3).

Μετά από την ήττα κόντρα στον Αλκαράθ και την πρόκριση άνευ αγώνα του Ρουντ, ο Τσιτσιπάς από την ερχόμενη Δευτέρα θα υποχωρήσει εκτός Top-10 και θα βρεθεί στο Νο11 του κόσμου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected