Κατηγορίες
Αθλήματα

Έγραψαν ιστορία τα αδέλφια Τσιτσιπά! (vid)

Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς έγραψαν τη δική τους ιστορία στο Παρίσι, καθώς με τη νίκη του κόντρα στους Γάλλους Γκινάρ και Ζακ με 7-6(2), 6-2 μετά από μια ώρα και 20 λεπτά εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Roland Garros, ενώ παράλληλα “κλείδωσαν” την Ολυμπιακή πρόκριση για τους Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι και πάλι στα γήπεδα του Roland Garros. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, το ελληνικό δίδυμο ήταν εξαιρετικό από τη θέση του service, κερδίζοντας το 82% των πόντων πίσω από το πρώτο (28/34) και το 61% πίσω από το δεύτερο (14/23), εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 4 ευκαιρείς για break με την πρώτη από αυτές να έρχεται στην αρχή του αγώνα (2-0). 

Οι Γάλλοι ωστόσο απάντησαν παίρνοντας πίσω το χαμένο τους service, μειώνοντας σε 4-3, ενώ αμέσως μετά ισοφάρισαν σε 4-4. Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου τα αδέρφια Τσιτσιπά, χωρίς να δεχθούν mini-break μετέτρεψαν το 1/2 σε 7/2 παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Το 2ο set ξεκίνησε με τα δύο ζευγάρια να κρατούν το service τους και τους Γάλλους να διατηρούν το προβάδισμα με 2-1. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο τους game στο τουρνουά με τους αδερφούς Τσιτσιπά να κατακτούν τα επόμενα 4 games με 2 breaks και να φτάνουν στην πιο ιστορική νίκη στην καριέρα τους. 

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν το δυνατό δίδυμο, Μαρσέλο Αρεβάλο και Μάτε Σάβιτς, διεκδικώντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά! 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected