Basket

Εξαιρετικά δύσκολη η συμμετοχή του Μίλωνα στην Basket League

Σχεδόν 20 μέρες χρειάστηκε να περάσουν για να αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση σχετικά με την επόμενη μέρα των πρωταθλητών της Elite League, που με τον τίτλο που κατέκτησαν, μπορεί να εξασφάλισαν το πρώτο εισιτήριο για την άνοδο στην Basket League, αλλά ακόμη δεν ξέρουν που θα παίζουν στη νέα σεζόν.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, το σίγουρο είναι ότι μετά την άκαρπη συνάντηση του προέδρου του Μίλωνα, Μιχάλη Σακελλαρίδη με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ, Βαγγέλη Λιόλιο, ως προς το αίτημα παράτασης στην προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Elite League, πλέον οι επιλογές του συλλόγου της Νέας Σμύρνης είναι οι εξής δύο:

Πρώτον, το πρωτάθλημα της Basket League (αν κι εφόσον εξασφαλίσει αδειοδότηση) και δεύτερον η B’ Εθνική (National League 1), στην περίπτωση που δεν συγκεντρώσει τα προαπαιτούμενα για τη συμμετοχή στην Basket League. Η διαφορά σε σχέση με τον Τρίτωνα, που πέρυσι (ως 2ος στην Elite League) έμεινε έναν χρόνο ανενεργός, είναι ότι όταν εγκατέλειψε τις προσπάθειες για την Basket League, είχε εκπνεύσει η προθεσμία που έδινε η προκήρυξη για τη Β’ Εθνική.

Φέτος, η αντίστοιχη προκήρυξη δεν έχει δημοσιευτεί, επομένως στην περίπτωση που το όνειρο του επαγγελματικού πρωταθλήματος αποδειχθεί απατηλό, τότε οι πρωταθλητές της Α2 θα έχουν τουλάχιστον δικαίωμα να παίξουν στη National League 1! Έστω κι αν αυτό θα σημάνει αγωνιστικό τους υποβιβασμό, λίγο καιρό αφ’ ότου κέρδισαν με το σπαθί τους την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η εξέλιξη αφήνει χρονικό περιθώριο για την εύρεση σημείου επαφής και συνεννόησης του Ερασιτέχνη με τον βασικό χρηματοδότη του τμήματος μπάσκετ, Δημήτρη Αγγελόπουλο, ώστε να υποστηριχθεί δυναμικά η προσπάθεια της ομάδας να υλοποιήσει το όνειρο της επιστροφής στο επαγγελματικό επίπεδο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P