Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Άκρως θετική εμφάνιση σε ένα γεμάτο Borussia-Park για την Εθνική μας (vid)

Στο ντεμπούτο του Νίκου Παπαδόπουλου στον πάγκο της, η Εθνική πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, στο φιλικό με τη Γερμανία στο Μενχενγκλάντμπαχ.

Πίεση, καλή κυκλοφορία και εξαιρετικές αντεπιθέσεις που δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τη διοργανώτρια του επερχόμενου Euro και έφεραν τη γαλανόλευκη μπροστά στο σκορ με το γκολ του Μασούρα στο 33΄. Τελικά, οι Γερμανοί νίκησαν 2-1 με ανατροπή.

Το φιλικό ξεκίνησε με καλούς οιωνούς για την Ελλάδα, με τη διπλή ευκαιρία στο 6′. Ο Τζόλης άλλαξε την μπάλα με τον Μασούρα, και πλάσαρε τον Νόιερ, ο έμπειρος Γερμανός γκολκίπερ απέκρουσε, η μπάλα πήγε ξανά στον Τζόλη, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε ξανά!

Στο 10΄υπήρξε πλήγμα για την Ελλάδα, καθώς τραυματίστηκε στον ώμο και αποχώρησε ο Φώτης Ιωαννίδης. Στη θέση του πέρασε ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Η Γερμανία είχε την κατοχή, όμως η Ελλάδα με εξαιρετικό πρέσιγκ ήταν πολύ καλή στις αντεπιθέσεις. Στο 33΄ η Εθνική προηγήθηκε. Σε μία κατοχή των Γερμανών ο Παυλίδης πίεσε δεξιά έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ο Ρότα έκλεψε και πέρασε στον Τζόλη που έκανε το σουτ από το ημικύκλιο, ο Νόιερ έπεσε και απέκρουσε, αλλά χωρίς να συγκρατήσει και ο Μασούρας που “καιροφυλακτούσε” πλάσαρε από κοντά για το 1-0 της Εθνικής.

Η Γερμανία που συνέχισε να έχει την κατοχή ισοφάρισε στο 56΄, όταν ο Χάβερτς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Σιώπη και κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Στο 64′ Ο Τζιόλης είχε την ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ για την Εθνική, αλλά νικήθηκε από τον Νόιερ στο τετ-α-τετ και αφού η Γερμανία είχε στο 83΄ σουτ του Χένριχ στο οριζόντιο δοκάρι, τελικά πέτυχε στο 89΄ το 2-1 με το δυνατό σουτ του Πασκάλ Γκρος και πήρε τη νίκη.

Συνθέσεις

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) : Νόιερ, Κίμιχ (69′ Χένρικς), Τα, Ρούντιγκερ (68′ Σλότερμπεκ), Μίτελσταντ (46′ Ράουμ), Άντριτς (68′ Πασκάλ Κρος), Κροος, Γκιντογκάν (68′ Φούλκρουγκ), Μουσιάλα, Χάβερτζ, Βιρτς (46′ Σανέ)

Ελλάδα (Νίκος Παπαδόπουλος) : Βλαχοδήμος (78′ Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μπακασέτας (67′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (78′ Κουρμπέλης), Μασούρας (67′ Δουβίκας), Ιωαννίδης (9′ λ.τ. Παυλίδης), Τζόλης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected