Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρώμη 2024 : Στη 16η θέση των 20χμλ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (vids)

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επέστρεψε σήμερα στη δράση μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην αρχή της χρονιάς και την κράτησαν πίσω στις προπονήσεις. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 κατέλαβε τη 16η θέση στα 20χλμ. βάδην με 1 ώρα 33.39 και πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμη καλή παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση.

Η κορυφαία Ελληνίδα στο αγώνισμα από την αρχή του αγώνα βρέθηκε στο δεύτερο γκρουπ όπου παρέμεινε για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Ανέβηκε στα μισά περίπου στη 13η θέση και τελικά μπήκε στο στάδιο στη 16η θέση.

Λίγο πιο πίσω ακολούθησε η Κυριακή Φιλτισάκου, ήταν 22η με 1.34.45, ενώ ακυρώθηκε η Χριστίνα Παπαδοπούλου. Η αθλήτρια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, που δεν της επιτρέπει να εκτελέσει σωστά την τεχνική, με αποτέλεσμα να δέχεται παρατηρήσεις.

Η Αντονέλα Παλμισάνο ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέση και το επιβεβαίωσε με εμφατικό τρόπο.

Η Ιταλίδα τερμάτισε πρώτη σε 1 ώρα 28.08 και καταχειροκροτήθηκε από τους Ιταλούς, που ήταν κυρίως στη διαδρομή εντός του ολυμπιακού πάρκου.

Ο Ιταλία κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο με τη Βαλεντίνα Τραπλέτι να πετυχαίνει 1.28.37. Μάχη δόθηκε για το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο πήγε τελικά στην Ουκρανή Λουντμίλα Ολιαννόβσκα με 1.28.48. Η Λάουρα Γκαρσία – Κάρο μπήκε τρίτη στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο έχασε το μετάλλιο στη γραμμή τερματισμού, καθώς βιάστηκε να πανηγυρίσει. Η Ισπανίδα, όπως και η Ουκρανή τερμάτισε σε 1.28.48.

“Σκέφτηκα να το αφήσω, αλλά δε μου αρέσει να τα παρατάω”

“Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ωραία ο κόσμος ήταν πολύ ένθερμος γιατί είχε δύο σπουδαίες αθλήτριες να υποστηρίξει. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενη που τερμάτισα. Έπρεπε να τον κάνω αυτόν τον αγώνα, για να σβήσω το αίσθημα του δεν έχω αγωνιστεί. Ξέρω πως είμαι κάθε φορά. Μόλις τις τελευταίες εβδομάδες έκανα κανονική προπόνηση. Κάποια στιγμή το σκέφτηκα να το αφήσω, αλλά δε μου αρέσει να τα παρατάω”, είπε η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε για το υπόλοιπο της χρονιάς.

“Φεύγω στις 12 του μήνα για την Ελβετία με ένα δυνατό γκρουπ για την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς. Περιμένω τη βελτίωση μου σε όλα. Γενικά είμαι ανθεκτική. Σήμερα δεν είχα την ταχύτητα που έπρεπε. Αυτή η χρονιά ήταν ιδιαίτερης σημασίας για μένα. Είχα προγραμματίσει μεγάλη σεζόν και δεν κατάφερα να βρεθώ σε κανέναν αγώνα, πέραν του σημερινού”, ολοκλήρωσε η αθλήτρια.

“Είμαι συγκινημένη που τερμάτισα”

“Είμαι πολύ συγκινημένη που είμαι εδώ και τερμάτισα. Δεν είμαι ικανοποιημένη από την επίδοση μου, ωστόσο με κράτησαν στον αγώνα οι ώρες που έλειψα από την κόρη και είπα να το παλέψω.
Όταν επέστρεψα τον Σεπτέμβριο είχα ως στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. Είμαι ευχαριστημένη, επειδή συμμετείχα στο Ευρωπαϊκό και βρέθηκα κοντά στην πρόκριση στους Ολυμπιακούς”, είπε εμφανώς συγκινημένη η Τσινοπούλου, που επέστρεψε στη δράση μετά από δύο χρόνια.

Από την πλευρά της η Κυριακή Φιλτισάκου είπε: “Δεν ήμουν στην κατάσταση που θα ήθελα. Είχα κάποιες δυσκολίες που δε με άφησαν να προπονηθώ όπως θα ήθελα. Με χαροποιεί το γεγονός ότι κατάφερα να τερματίσω έστω στην 25άδα”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected