Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρώμη 2024: Συνεπής η Κατερίνα Στεφανίδη έφυγε για τον τελικό του επί κοντώ (vids)

Η Κατερίνα Στεφανίδη για έκτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η αθλήτρια ξεπέρασε τα 4,50 μ. στον προκριματικό του επί κοντώ και είναι παρούσα στον αγώνα της Δευτέρας.

Το πρώτο εμπόδιο που χρειάστηκε να ξεπεράσει η αθλήτρια, ήταν το πρωινό ξύπνημα. Το ξυπνητήρι της χτύπησε στις 06.50 παρόλα αυτά μπήκε σε εξαιρετική κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο και το επιβεβαίωσε με την παρουσία της στον προκριματικό. Η αθλήτρια από το βοηθητικό ακόμη της εγκατάστασης είχε αποφασίσει με τον προπονητή της Μίτσελ Κριέρ, πως θα μπουν στον αγώνα στα 4,50 μ. ύψος που όπως αποδείχθηκε ήταν και αυτό που έδωσε την πρόκριση στον τελικό. Η αθλήτρια χρειάστηκε και τη δεύτερη προσπάθεια στο 4,50 μ., ωστόσο το άλμα της σε αυτό το ύψος ήταν πολύ ψηλά.

Αρκετά αγχωμένη, αλλά και αποφασισμένη μπήκε στο Olympico η Ελένη Πόλακ, που έχοντας ως εφόδιο το 4,60 μ. πριν λίγες ημέρες στη Σμύρνη ξεπέρασε το 4,40 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορούσε να υπερβεί τα 4,50 μ., ύψος που θα της έδινε εισιτήριο για τον τελικό. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ μετέχει για τρίτη φορά στη διοργάνωση, αφού ήταν παρούσα τόσο το 2022 στο Μόναχο όσο και το 2018 στο Βερολίνο, όπου μπήκε στον τελικό και δεν κατατάχθηκε. Η αθλήτρια κατέλαβε τη 16η θέση στο σύνολο.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αριάδνη Αδαμοπούλου στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεπέρασε τα 4,40 μ. και κατέλαβε την 20η θέση. Η νεαρή πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ. και 4,25 μ., πέρασε με την τρίτη τα 4,40 μ. και έπειτα δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,50 μέτρα. Η νεαρή ταξίδεψε στη Ρώμη με 4,50 μέτρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected