Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο Αλκαράθ είναι ο νέος πρωταθλητής στο Παρίσι! (vids)

Ο Κάρλος Αλκαράθ έγραψε τη δική του ιστορία στο Παρίσι, καθώς μετά από ένα δραματικό τελικό επικράτησε του απίθανου Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2 μετά από 4 ώρες και 16 λεπτά φτάνοντας στο 1ο του Roland Garros, αλλά και στο 3ο Grand Slam στην καριέρα του σε ισάριθμους τελικούς!

Ο Ισπανός έγινε ο νεαρότερος παίκτης, από την εποχή των Open που κατακτά 3 major τίτλους σε όλες τις επιφάνειες, ενώ με τα 3 Grand Slam που έχει πλέον έπιασε στη σχετική λίστα τον Σταν Βαβρίνκα και τον Άντι Μάρεϊ.

Όπως αναφέρει το tennis24, ένας τελικός ο οποίος ξεκίνησε με τον Αλκαράθ να δείχνει πιο “πεταρισμένος” στο παιχνίδι του παίρνοντας προβάδισμα στο ματς, αλλά τον Ζβέρεφ να βρίσκει ρυθμό στο service και να κατακτά τα δύο επόμενα έχοντας κάνει από δύο τεράστια σερί 5 κερδισμένων games, μετατρέποντας στο 2o set το 1-2 σε 6-2, ενώ στο καλύτερό του set το 3ο επέστρεψε από το 2-5 σε 7-5!

Από εκεί και πέρα όμως το service του Ζβέρεφ, αλλά κυρίως το παιχνίδι του, άρχισε να “χαλάει” και σε ποσοστά στο service, αλλά και από αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Αλκαράθ φάνηκε “καθαρά” στο γήπεδο μετά το break στο 5ο set.

O Ισπανός τελείωσε το ματς με 3 άσους και 6 διπλά λάθη, πέρασε το 60% στο πρώτο service, την ίδια ώρα που ο Ζβέρεφ είχε 73%, κέρδισε το 65% των πόντων (62/96) και το 49% στο δεύτερο (31/63), εκμεταλλεύτηκε τις 9 από τις 16 ευκαιρίες για break “σβήνοντας” τα 17/23 break-points του Γερμανού, σημείωσε 52 winners, έναντι 38 του Ζβέρεφ, ενώ υπέπεσε σε 56 λάθη με τον Γερμανό να σταματάει στα 41.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected