Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρώμη 2024: Καραΐσκος και Βλαχάκη πάλεψαν για το καλύτερο στον Ημιμαραθώνιο (vids)

Παναγιώτης Καραΐσκος και η Παναγιώτα Βλαχάκη αγωνίστηκαν την Κυριακή το πρωί στον ημιμαραθώνιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αμφότεροι γνώριζαν ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος, αφού πέρα από το υψηλό επίπεδο που είχαν να αντιμετωπίσουν, έμαθαν για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση λίγες ημέρες πριν μπουν στο αεροπλάνο για τη Ρώμη, καθώς πήραν πρόσκληση από τους διοργανωτές.

Ο Καραΐσκος, στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (πρώτη όμως σε ημιμαραθώνιο, καθώς στο Βερολίνο το 2018 αγωνίστηκε στο μαραθώνιο), τερμάτισε στην 56η θέση σε 1 ώρα 08.52.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τη συμμετοχή μου. Ήταν λίγο της τελευταίας στιγμής… Δέκα ημέρες πριν αγωνιστώ έμαθα ότι πήρα την πρόσκληση για τη συμμετοχή μου εδώ. Δεν μπορούσα με τίποτα να πω όχι σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου ήρθε μια τόσο μεγάλη ομάδα και οικογένεια. Τα συναισθήματα μου είναι χαρά και συγκίνηση. Είμαι πολύ περήφανος που τερμάτισα. Μπορεί να είμαι μακριά από το ατομικό μου ρεκόρ αλλά έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. Ήταν πανέμορφη διαδρομή με συναγωνισμό. Μπορεί να μην υπάρξει ξανάτέτοια ευκαιρία για εμένα γιατί τα όρια έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ», τόνισε ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Η Παναγιώτα Βλαχάκη από την άλλη τερμάτισε στην 66η θέση με 1 ώρα 21.56 και παρότι έμεινε από νωρίς πίσω, δεν σκέφτηκε στιγμή να παρατήσει τον αγώνα.

«Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία. Εγώ δεν ήμουν καλά. Από την αρχή τα πόδια μου ήταν πολύ σφιχτά. Σε άλλη περίπτωση θα είχα εγκαταλείψει, αλλά τερμάτισα επειδή βρίσκομαι εδώ με την εθνική ομάδα στην πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση μετά τη γέννηση του παιδιού μου. Ο κόσμος ήταν υποστηρικτικός και μου έδινε δύναμη», είπε η Παναγιώτη Βλαχάκη που είναι μητέρα ενός μωρού 22 μηνών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected