Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρώμη 2024: Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης στον ημιτελικό των 200 μέτρων (vids)

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης πέτυχε τον πρώτο του στόχο και προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο αθλητής ήταν πέμπτος στη δεύτερη προκριματική σειρά με 20.91 (1,0) και προκρίθηκε με την 10η επίδοση.

«Ένιωθα πως θα τρέξω γρήγορα σήμερα. Στο τέλος κάτι έχασα. Ήμουν μέσα στην κούρσα, για μία ακόμη φορά όμως στο τέλος το έχασα. Είμαι χαρούμενος που θα είμαι στον ημιτελικό. Ο στόχος μου δεν είναι το ρεκόρ μου. Αυτό που θέλω είναι να χαρώ τη συμμετοχή μου και να τρέξω όμορφα για πρώτη φορά μετά τους διασυλλογικούς αγώνες», είπε ο Γκαραγκάνης.

Στον προκριματικό των 200 μ. συμμετείχε και ο Γιάννης Καριοφύλλης, που τερμάτισε σε 21.00 και ήταν 16ος. Ο αθλητής στις δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη είχε μια πίκρα για τη σημερινή του εμφάνιση, καθώς θεωρούσε πως η πρόκριση ήταν στις δυνατότητες του. «Δυστυχώς όλες τις ημέρες εδώ είχα μια έντονη ενόχληση στους δικεφάλους. Όλη η σεζόν ήταν η σημερινή κούρσα και δεν μπόρεσα να την ευχαριστηθώ όπως θα ήθελα. Σίγουρα ο στόχος ήταν να πετύχω κάτι καλύτερο. Επόμενη κούρσα είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα και ίσως κάποιοι αγώνες στο εξωτερικό», είπε ο αθλητής του Θύμιου Βέργου.

Η Σταματία Σκαρβέλη δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό της σφυροβολίας.

Ξεκίνησε τον αγώνα της με βολή στα 66,06 μ., συνέχισε με 65,93 μ. και στην τρίτη της προσπάθεια έστειλε τη σφύρα στα 67,10 μέτρα. Με την τελευταία της βολή πήρε τη 19η θέση.

Η 12η θέση στο αγώνισμα έκλεισε στα 68,66 μ., επίδοση που ήταν στις δυνατότητες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας. «Η σημερινή επίδοση είναι φετινό ρεκόρ μου σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά όχι αυτό που ήθελα για μένα σήμερα. Τώρα θα κάνω έναν αγώνα στη Μαδρίτη και έπειτα ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», δήλωσε η Σταματία Σκαρβέλη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected