Κατηγορίες
Διάφορα

Αλεξανδράκη Γαλάτω: Η 76χρονη συνταξιούχος κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου εκλέχτηκε Ευρωβουλευτής!

Μια 76χρονη συνταξιούχος κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη βοηθώντας τον γιο της στο οικογενειακό κρεοπωλείο, η Γαλάτω Αλεξανδράκη, είναι δεύτερη Ευρωβουλευτής που εξέλεξε η Ελληνική Λύση, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου στις χθεσινές Ευρωεκλογές.

Όπως αναφέρει το evros-news.gr, την… αόρατη κ.Αλεξανδράκη, η οποία μάλιστα πήρε 51.208 ψήφους και είναι δεύτερη μετά το νυν Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκο και με πάνω από 15.000 ψήφους περισσότερους από τον τρίτο συνυποψήφιο της, δεν την ξέρει κανείς. Ούτε καν οι περισσότεροι συγχωριανοί της στο χωριό Κουφόβουνο δεν γνώριζαν ότι η γεννημένη το 1948 στο χωριό και απόφοιτος Δημοτικού συντοπίτισσα της είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής. Άλλωστε δεν πήγε καν η ίδια ή κάποιος συγγενής της να μοιράσει ψηφοδέλτια της. Ούτε η ίδια μίλησε πουθενά σε κάποιο έστω τοπικό ραδιόφωνο, τηλεόραση. Δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση, δεν υπάρχει φωτογραφία της πουθενά, ενώ το μόνο που βρίσκεται κανείς “χτυπώντας” το όνομα της, είναι το τηλέφωνο του κρεοπωλείου στην Αλεξανδρούπολη από τον Χρυσό Οδηγό και το όνομα της στους υποψήφιους της “Ελληνικής Λύσης”, με τη σημείωση ότι είναι κτηνοτρόφος.

Κι όμως, η 76χρονη απόφοιτος Δημοτικού συνταξιούχος κτηνοτρόφος, δεν ήταν για πρώτη φορά υποψήφια με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Μπορεί ποτέ να μην είχε ασχοληθεί με την πολιτική και γενικότερα με τα κοινά. Όταν έχασε τον άνδρα της σε δυστύχημα με αγελάδα, άνοιξε με τον γιο της κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη. Πέρυσι στις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2023 την είχαν βάλει υποψήφια βουλευτή στην… Ανατολική Αττική και μάλιστα το κόμμα της είχε εκλέξει βουλευτή. Φυσικά, ποτέ δεν πήγε εκεί, πουθενά δεν εμφανίστηκε στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά κατάφερε και ήταν στην τρίτη θέση, μπροστά από πολλούς υποψήφιους οι οποίοι μένουν και δραστηριοποιούνται εκεί.

Η συνταξιούχος κόρη της που συνεργάζεται με τον Βελόπουλο, είναι… πίσω από την υποψηφιότητα

Όπως έγινε τώρα με την 76χρονοη συνταξιούχο από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου Γαλάτω Αλεξανδράκη, κάτοικο εδώ και χρόνια Αλεξανδρούπολης πήρε τώρα πανελλαδικά περισσότερους από 50.000 ψήφους και εκλέχθηκε. Τι συμβαίνει και πως εξηγούνται όλα αυτά; Όπως λένε οι συγχωριανοί της, όλα τα… κανονίζει η κόρη της Μαρία που είναι νοσοκόμα, εργαζόταν πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και συνεργάζεται με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπιυλο, ακόμα και τώρα που έχει μετακομίσει σε άλλη πόλη της βόρειας Ελλάδας. Από εκεί συνεχίζει τη συνεργασία της διαδικτυακά. Αυτή έβαλε υποψήφια την 76χρονη μάνα της τόσο πέρυσι στην… Ανατολική Αττική όσο και τώρα. Επειδή μάλιστα το επίθετο είναι πρώτο στο ψηφοδέλτιο, όποιος δεν ήξερε τους υποψήφιους και γενικά ήθελε να ψηφίσει χθες το κόμμα του Βελόπουλου, την… σταύρωνε.

Το ότι δεν τη γνώριζαν στον Έβρο, είναι ενδεικτικό πως πήρε μόνο 1.112 ψήφους από τους 8.224 του κόμματος της και πρώτος ήταν ο Μανώλης Φράγκος με 3.182. Σήμερα που οι δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ την έψαχναν, βρήκαν το κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη κλειστό και η ίδια με τον γιο της έλεγαν πως δεν πρόκειται να κάνουν κάποια δήλωση.

Είναι επίσης άγνωστο τι πρόκειται να συμβεί. Αν δηλαδή θα αναλάβει κανονικά τα καθήκοντα της ως δεύτερη Ευρωβουλευτής  και έτσι ο Έβρος και η περιοχή του Διδυμοτείχου θα έχουν στο νέο Ευρωκοινοβούλιο δυο Ευρωβουλευτές, μια και εκλέχθηκε και η Πρόεδρος του κόμματος “Φωνή Λογικής” Αφροδίτη Λατινοπούλου που κατάγεται από τα Βρυσικά Διδυμοτείχου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected