Κατηγορίες
Basket

Συνεχίζεται η αγωνία για τον φετινό πρωτάθλημα, μείωσε σε 2-1 ο Παναθηναϊκός (vid)

Την πρώτη του νίκη στη σειρά των τελικών της Basket League πήρε ο Παναθηναϊκός καθώς επικράτησε με 83-76 και μείωσε σε 2-1. Την Τετάρτη (12/6) ο τέταρτος τελικός στο ΣΕΦ.

Πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ο Ναν για τους «πράσινους», 17 πόντους κι επτά ριμπάουντ είχε ο Λεσόρ ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Κώστα Αντετοκούνμπο. Από τον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ο Μιλουτίνοφ με 17 πόντους.

Με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στην αναμέτρηση ο τρίτος τελικός της Basket League ήταν αμφίρροπος από νωρίς. Από τη μία οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό, από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε συνεχώς απαντήσεις. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν περνούσαν την μπάλα κοντά στο καλάθι με τον Λεσόρ να δίνει λύσεις, κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια ο Παναθηναϊκός να προηγηθεί με 19-13 στο 8’ κι έμεινα μπροστά μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (23-18).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (33-20) στο 15’, μετά από δύο καρφώματα του Κώστα Αντετοκούνμπο κι ένα καλάθι του Κέντρικ Ναν. Οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι στην επίθεση και με τα λάθη που έκαναν έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 40-24, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με τους «πράσινους» να έχουν το προβάδισμα με 43-24 και τον Ναν 15 πόντους. Από τους «ερυθρόλευκους» Μιλουτίνοφ και Πετρούσεφ ήταν επιθετικές αιχμές με 9 και 8 πόντους αντίστοιχα.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και βρήκαν επιθετικές λύσεις, με συνέπεια σταδιακά να μειώνουν την απόσταση με τους «πράσινους» (55-48). Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη του περίοδο με επιμέρους σκορ 25-18 (61-59) με την αγωνία να κορυφώνεται στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους γηπεδούχους να παίρνουν ξανά στα χέρια τους το προβάδισμα με 72-66. Και αυτή η απόπειρα του «τριφυλλιού» να ξεφύγει δεν έμεινε αναπάντητη. Μάλιστα, με σερί 7-0 ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 73-72 στο 36’ με κάρφωμα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, δείχνοντας ότι έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν απάντησαν με δικό τους σερί 9-0 (81-73) με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 43-34, 61-59, 83-76

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected