Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρώμη 2024: Κατερίνα Στεφανίδη η απόλυτη σταρ των 12 μεταλλίων (vids)

Με παρουσία 20 ετών στα βάθρα όλων των κορυφαίων διοργανώσεων και μια σειρά από σπουδαίες επιδόσεις στις σημαντικότερες στάσεις της καριέρας της.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι έμπνευση. Είναι η αθλήτρια που ξέρει πώς να δώσει το καλύτερο δυνατό στο σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς και πώς να συνεχίσει να προσπαθεί τη στιγμή που όλα μοιάζουν αδύνατα. Αυτό έκανε και το βράδυ της Δευτέρας με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο επί κοντώ με άλμα στα 4,73 μέτρα.

Παρότι έφυγε με εκνευρισμό και άρνηση από το προθερμαντήριο, λόγω των ενοχλήσεων στο πόδι, παρότι χρειάστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα να βάλει αρκετές φορές παυσίπονη κρέμα για να μετριάσει τον πόνο, δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωση της και τη στιγμή που οι υπόλοιπες αθλήτριες έχαναν το ένα άλμα πίσω από το άλλο εκείνη έκανε αυτό που έπρεπε.

Η μεγαλύτερη – πλέον – σε ηλικία κάτοχος ασημένιου μεταλλίου στη διοργάνωση στο επί κοντώ (34 χρονών και 127 ημερών) έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο κουτσαίνοντας και κλαίγοντας.

Σήμερα ανέβηκε για πέμπτη φορά στο βάθρο έχοντας πλάι της δύο νέες αθλήτριες. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ είναι η μόνη κοινή παράμετρος στο βάθρο των νικητριών στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις. Και το εντυπωσιακό είναι πως σε καθεμία από τις διοργανώσεις που κατέκτησε μετάλλιο δεν ήταν με τις ίδιες αθλήτριες! Δίπλα της στάθηκαν αυτά τα χρόνια δέκα διαφορετικές άλτριες. Δείγμα της διαχρονικότητας και της σταθερότητας της Ελληνίδας από το 2014 μέχρι σήμερα.

Στη διάρκεια αυτών των χρόνων η Στεφανίδη έχει τις περισσότερες… αναμνηστικές φωτογραφίες – και αξέχαστες μάχες εντός σταδίου – με την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, με την οποία μοιράστηκε το βάθρο πέντε φορές: στους Ολυμπιακούς του 2016, στο παγκόσμιο κλειστού το 2018 και 2016 και στο Παγκόσμιο ανοιχτού το 2017.

Αρκετές είναι οι μάχες που έχει δώσει και με την Αντζέλικα Σιντόροβα με την οποία κοντραρίστηκαν για το μετάλλιο αρκετές φορές και βρέθηκαν μαζί στο βάθρο τέσσερις (2014, 2015, 2018 και 2019) σε διαφορετικές διοργανώσεις ανοιχτού και κλειστού στίβου.

Η κάτοχος του ρεκόρ διοργάνωσης σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού και τρίτη κορυφαία Ευρωπαία όλων των εποχών είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο επί κοντώ γυναικών στη γηραιά ήπειρο.

Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στην Κατερίνα Στεφανίδη έγινε σήμερα με την ίδια να χαμογελά από ικανοποίηση και τα μέλη της αποστολής και της οικογένειας της να τη χειροκροτούν.

Η Στεφανίδη θα επιστρέψει στην Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης (12/6, 21:20) με πτήση της Aegean απευθείας από τη Ρώμη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected