Κατηγορίες
Super League 1

Ανέλαβε την Athens Kallithea ο Massimo Donati

Η Athens Kallithea ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Αλέκου Βοσνιάδη στην τεχνική της ηγεσία.

Ο λόγος για τον Μάσιμο Ντονάτι, τον 43χρονο τεχνικό ο οποίος έχει καταγράψει 314 συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής στη Serie A με αρκετές ομάδες συμπεριλαμβανομένων των Αταλάντα, Μίλαν, Μπάρι και Παλέρμο, ενώ μετράει και 72 συμμετοχές στη Σκωτία με Σέλτικ και Χάμιλτον, προτού αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2018.

Έκτοτε έχει καταφέρει να αναδειχθεί ως ένας από τους πιο εντυπωσιακούς νέους προπονητές της Ιταλίας, οδηγώντας πρόσφατα την άσημη Legnago Salus στα playoffs ανόδου της Serie C, με ρεκόρ που περιελάμβανε μόνο δύο ήττες στους τελευταίους επτά μήνες της σεζόν 2023/24 και μία ήττα στο ημερολογιακό έτος 2024, ξεχωρίζοντας ως η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλο το ιταλικό ποδόσφαιρο από τον Ιανουάριο έως τα μέσα Απριλίου.

Γεννημένος στην πόλη Sedegliano, στην επαρχία του Udine, ο Ντονάτι ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην Αταλάντα, βοηθώντας τους Nerazzurri να πετύχουν την άνοδο στη Serie A το 1999/00 και εντυπωσιάζοντας αρκετά την επόμενη σεζόν, κέρδισε τη μεταγραφή του στη Μίλαν σε ηλικία 20 ετών, τον Ιούνιο του 2001. Έχοντας σημειώσει 27 συμμετοχές στη Μίλαν τη σεζόν 2001/02, αγωνιζόμενος υπό την προπονητική καθοδήγηση των Φατίχ Τερίμ και Κάρλο Αντσελότι, ο Ντονάτι συνέχισε με δανεισμούς τις επόμενες πέντε σεζόν στις Πάρμα, Τορίνο, Σαμπντόρια, Μεσίνα και Αταλάντα.

Τον Ιούνιο 2007, ο Ντονάτι έφυγε στο εξωτερικό για να αγωνιστεί στη Σέλτικ, όπου πέρασε τρεις σεζόν υπό την τεχνική ηγεσία του Γκόρντον Στράχαν, κατακτώντας τη Scottish Premiership και το Κύπελλο Σκωτίας. Ο Ντονάτι επέστρεψε στην Ιταλία τον Αύγουστο 2009, περνώντας τις επτά επόμενες σεζόν στις Μπάρι (όπου αγωνίστηκε και υπό τις οδηγίες του Βεντούρα), Παλέρμο (και υπό τις οδηγίες του Γκασπερίνι), Ελλάς Βερόνα (υπό τις οδηγίες του Μαντορλίνι), προτού τελειώσει την καριέρα του στη Σκωτία με τις Χάμιλτον και Σεντ Μίρεν.

Έχοντας κρεμάσει τα παπούτσια του το 2018, η πρώτη προπονητική εμπειρία του Ντονάτι ήρθε ως βοηθός του προπονητή Άντζελο Αλέσιο, ο οποίος ήταν επί μακρόν βοηθός του Αντόνιο Κόντε στην Κιλμάρνοκ της Scottish Premiership το 2019. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα ως προπονητής της Sambenedettese στη Serie D το 2021, ο Ντονάτι ανέλαβε τη Legnago Salus τον Ιούνιο του 2022 και την οδήγησε στην άνοδο στη Serie C τη σεζόν 2022/23, διατηρώντας το καλύτερο αμυντικό ρεκόρ του πρωταθλήματος με 26 γκολ σε 34 αγώνες.

Τη σεζόν 2023/24, η Legnago ήταν υποψήφια για υποβιβασμό στη Serie D, αλλά αποδείχθηκε η ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην έκτη θέση και παίρνοντας την πρόκριση για τα playoffs ανόδου, αφού ήταν σχεδόν αήττητη στο δεύτερο μισό της σεζόν. Από τις 4 Νοεμβρίου, έχασε μόνο δύο αγώνες, μεταξύ των οποίων και έναν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μάντοβα.

Μέχρι τις 13 Απριλίου, η Legnago ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα της Ιταλίας στο ημερολογιακό έτος 2024. Στα playoffs ανόδου της Serie C για τη σεζόν 2023/24, η Legnago νίκησε τη Λουμετζάνε στον πρώτο γύρο, αλλά αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο με ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας από την U23 της Αταλάντα, ως αποτέλεσμα της μικρότερης θέσης της.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected