Διάφορα

Παρά την ήττα των περισσοτέρων κυβερνήσεων, η Ευρώπη δε βάζει μυαλό : «Υποχρεωτικές οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία θα γίνουν υποχρεωτικές για τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας, με στόχο την ενίσχυση των δυνάμεων του Κιέβου ενάντια στη ρωσική επέμβαση.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή, καθώς η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πλησιάζει και οι συζητήσεις για τον συντονισμό της στρατιωτικής βοήθειας εντείνονται.

Ο Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, κατάφερε επίσης να εξασφαλίσει τη συμφωνία του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν, να μην εμποδίσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία.

Ο Όρμπαν, ο οποίος έχει αντιταχθεί στη συμμετοχή της Ουγγαρίας σε στρατιωτικές ενέργειες εκτός του εδάφους του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν θα εμποδίσει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ για την οικονομική και στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας.

Ωστόσο, τόνισε ότι η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει άμεσα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή θα χρησιμοποιήσει το έδαφός της για τέτοιους σκοπούς.

Είναι άγνωστες οι εγγυήσεις που δόθηκαν στην Ουγγαρία από το ΝΑΤΟ ώστε να προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία με την ηγεσία του ΝΑΤΟ…

*Pronews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P