Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Δημήτρη Διαμαντάκου είναι ένα πραγματικό ΕΠΟΣ! (vid)

Νέα ποδοσφαιρική “στέγη” για τον Δημήτρη Διαμαντάκο, ο οποίος είναι εδώ και λίγη ώρα μέλος της East Bengal FC!

O 31χρονος Έλληνας επιθετικός θα συνεχίσει στο πρωτάθλημα της Ινδίας, καθώς την τελευταία διετία αγωνίστηκε με τη φανέλα της Κεράλα Μπλάστερς.

Μάλιστα, η νέα του ομάδα δημιούργησε ένα εντυπωσιακό μάλιστα video, παρομοιάζοντας τον Διαμαντάκο ως Έλληνα Θεό!

Η ανακοίνωση της East Bengal :

“Καλκούτα, 14 Ιουνίου 2024: Η Emami East Bengal FC συμμετείχε στην ινδική Super League 2023-24, με διετές συμβόλαιο, τον νικητή του Golden Boot, Δημήτρη Διαμαντάκο. Ο Διαμαντάκος σημείωσε 13 γκολ για την Kerala Blasters FC στο ISL της περασμένης σεζόν.

Καλωσορίζοντας τον πολυγραφότατο Έλληνα επιθετικό στην οικογένεια Emami East Bengal, ο κ. Vibhash Vardhan Agarwal του Emami Group είπε: «Ο Όμιλος Emami έχει δεσμευτεί να χτίσει μια τρομερή ομάδα της Ανατολικής Βεγγάλης που μπορεί να κάνει τους οπαδούς μας και τη χώρα περήφανους σε ασιατικό επίπεδο. Ο Διαμαντάκος είναι ένας αποδεδειγμένος νικητής του αγώνα και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον νικητή του ISL Golden Boot στην οικογένειά μας».

Ο επικεφαλής προπονητής της Emami East Bengal FC Carles Cuadrat είπε, «Η προσαρμογή του Διαμαντάκου στην Ινδία και το ISL ήταν αξιοσημείωτη και η συμπερίληψή του θα ενισχύσει μαζικά την επίθεσή μας. Είχαμε μια γόνιμη συνομιλία μαζί του, η οποία τον έπεισε να έρθει μαζί μας. Είχε προτάσεις από διάφορους συλλόγους, αλλά πίστεψε στο έργο μας και επέλεξε να ενταχθεί στο Emami East Bengal.»

Σε διεθνές επίπεδο, ο Διαμαντάκος έχει εκπροσωπήσει την εθνική ομάδα των ηλικιωμένων της Ελλάδας και ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας που τερμάτισε δευτεραθλητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 το 2012.

Από την ένταξή του στην Κεράλα Μπλάστερς το 2022, ο Διαμαντάκος έχει παίξει μέχρι στιγμής 44 αγώνες σε ινδικό έδαφος, σημειώνοντας 28 γκολ και 7 ασίστ σε δύο σεζόν. Ο 31χρονος σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη συνεισφορά γκολ στο ινδικό ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν (20 σε 20 αγώνες). Εκτός από το ότι σημείωσε 13 γκολ και έδωσε 3 ασίστ στην πορεία προς την κατάκτηση του Χρυσού Παπούτσια του ISL, ο Διαμαντάκος σημείωσε επίσης 3 γκολ και 1 ασίστ σε τρεις αγώνες του Kalinga Super Cup. Στο ISL 2022-23 κέρδισε τη διάκριση του σκόρερ σε πέντε συνεχόμενους αγώνες.

Έχοντας ανέβει στις τάξεις των νέων στον Ατρόμητο Πειραιώς και στον Ολυμπιακό, ο Διαμαντάκος εκπροσώπησε πολλές ελληνικές ομάδες κατά τη διάρκεια των επαγγελματικών του χρόνων, συμπεριλαμβανομένων των Πανιώνιου Αθηνών, Άρη Θεσσαλονίκης, Εργοτέλη FC και Ολυμπιακού σε δύο θητείες. Αργότερα, μεταξύ 2015 και 2020, είχε μια πενταετή περίοδο στη Γερμανία που τον είδε να αγωνίζεται για την Καρλσρούη SC, τη VfL Bochum και την FC St. Pauli, πριν ενταχθεί στην Κροατία Χάιντουκ Σπλιτ (2020-22) και στην ισραηλινή FC Ashdod (στο δάνειο – 2022) στα επόμενα έτη.

Ενθουσιασμένος που συμμετέχει στην ταξιαρχία Red & Gold, ο Διαμαντάκος είπε: «Όλοι γνωρίζουν ότι η Ανατολική Βεγγάλη έχει μια από τις μεγαλύτερες βάσεις θαυμαστών στην Ασία. Ανυπομονώ να παίξω μπροστά τους. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους μας και να φέρω χαρά στους υποστηρικτές μας. Τα λέμε στην Καλκούτα!»

Η εγγραφή του παίκτη υπόκειται στην ολοκλήρωση των κανονιστικών διαδικασιών.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected