Κατηγορίες
Αθλήματα

Οι μελλοντικοί πρωταθλητές της άρσης βαρών είναι στη Θεσσαλονίκη! (vid)

Κάλεσμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας έκαναν οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών (Ε.Ο.Α.Β) και την Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (ΕWF) ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων και U15 που ξεκινάει το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή της έναρξης, μίλησαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Αντόνιο Κονφλίτι, ο Γενικός Γραμματέας Μίλαν Μιχαϊλοβιτς και από ελληνικής πλευράς, η Πρόεδρος της ΕΟΑΒ Θεανώ Ζαγκλιβέρη και ο Γενικός Γραμματέας και Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Όλοι τους αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο των αγώνων και κάλεσαν τον κόσμο να γεμίσει το Αλεξάνδρειο.

Ο Πρόεδρος Αντόνιο Κονφλίτι τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στην Ελλάδα γιατί έχουμε ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στενή συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών όπως φάνηκε και από τη διοργάνωση του Olympia Cup πέρσι στην Αρχαία Ολυμπία. Το Σάββατο αρχίζουν οι Αγώνες με τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης σε νεαρή ηλικία και είμαι σίγουρος ότι το κοινό θα δει εδώ στη Θεσσαλονίκη τους μελλοντικούς πρωταθλητές».

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Θεανώ Ζαγκλιβέρη είπε ότι είσοδος είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους στους αγώνες που θα αρχίζουν καθημερινά στις 11 το πρωί και πρόσθεσε: «Συνολικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 415 αθλητές και αθλήτριες και μαζί με τους συνοδούς, παράγοντες, προπονητές, κριτές, ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στους 700 ανθρώπους που για 10 ημέρες θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη ενισχύοντας τον τουρισμό της πόλης και την προβολή της σε όλη την Ευρώπη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις που έχουν γίνει στην πόλη τα τελευταία χρόνια και θέλω να καλέσω από 15 έως 23 Ιουνίου όλη την αθλητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και όλους τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στο Παλέ ντε Σπορ και να δουν τους καλύτερους αθλητές της πόλης».

Ο Ολυμπιονίκης και Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Α.Β Πύρρος Δήμας επισήμανε : «Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη σπάει όλα τα ρεκόρ, καθώς έχει 60 περισσότερους αθλητές από το περσινό στη Μολδαβία και θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Ελλάδα για να διοργανώσουμε αυτό το Πρωτάθλημα. Επίσης, να ευχαριστήσω την Πρόεδρο Θεανώ Ζαγκλιβέρη και όλα τα στελέχη της Ομοσπονδίας που έχουν δώσει την ψυχή τους χωρίς ωράριο για να γίνει αυτή η διοργάνωση. Σας ζητώ να επικοινωνήσουμε το Πρωτάθλημα για να έρθει κόσμος και να παρακολουθήσει τους Αγώνες.»

Ο Πύρρος Δήμας αναφέρθηκε και στην ελληνική ομάδα. «Αποτελείται από 34 αγόρια και κορίτσια από 13 έως 17 ετών. Είναι σημαντικό για αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες, καθώς κανείς δεν γίνεται Ολυμπιονίκης από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι μία προσπάθεια που πρέπει να γίνεται χρόνια, σκαλοπάτι, σκαλοπάτι ώστε να φτάσουμε να δούμε αυτά τα παιδιά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Η κα Ζαγκλιβέρη ανακοίνωσε ότι η Τελετή Έναρξης είναι το Σάββατο στις 20.00 και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτής της μεγάλης διοργάνωσης: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την αιγίδα της. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη και την Αντιδήμαρχο Κυριακή Γιαννακίδου που υπήρξαν αρωγοί μας από την πρώτη στιγμή, καθώς και τον Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην Athlos για τα ρούχα της Εθνικής ομάδας, τη Cosmote που είναι χορηγός μας εδώ και πολλά χρόνια”.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου οι αγώνες αρχίζουν στις 11.00 και το πρόγραμμα είναι με δωρεά είσοδο:

11.00 Κορίτσια U15 – 40κ.

13.00 Κορίτσια U15 – 45κ.

15.30 Κορίτσια U15 – 49κ. (Μαρία Βαγγελόγλου, Μαρία Βασιλείου)

18.00 Παίδες – 49κ.  (Χρήστος Τσιλιμιγκάκης)

20.00 Τελετή Εναρξης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected