Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Επιβλητική η Ελβετία, πήρε προβάδισμα πρόκρισης (vids)

Ένα δυναμικό πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετό για την Ελβετία να θέσει τις βάσεις για την επικράτηση της κόντρα στην Ουγγαρία.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μουράτ Γιακίν ο Γκρανίτ Τσάκα, με τον ποδοσφαιριστή της Λεβερκούζεν να είναι ο καταλύτης στην τελική επικράτησε με σκορ 3-1.

Από την άλλη πλευρά, οι Μαγυάροι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, και με εξαίρεση ένα 25λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο όταν είχαν την υπεροχή και μείωσαν το σκορ, δεν κατάφεραν να πείσουν πως είναι ικανοί για την πρόκριση.

Η Ελβετία προηγήθηκε με 1-0 στο 12ο λεπτό, χάρη στο πρώτο γκολ του νεαρού, Ντούα, με τη φανέλα της, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του με την ανδρική ομάδα.

Και εν συνεχεία, ήλεγξε πλήρως τον ρυθμό και έκανε δύο τα γκολ της, έπειτα από υπέροχο σουτ του Έμπισερ εκτός περιοχής, μετά από μεταβίβαση του Φρόιλερ (0-2).

Οι βάσεις είχαν μπει, η Ελβετία θα έπρεπε απλώς να διαχειριστεί το προβάδισμά της. Και η αλήθεια είναι πως το έκανε εξαιρετικά, έχοντας για πρωταγωνιστή της τον αρχηγό της. Ο Τσάκα ήταν εκπληκτικός, συνέθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άμυνα και επίθεση και δεν επηρεάστηκε από τη μείωση του σκορ. Αυτή έλαβε χώρα στο 56’ με σκόρερ τον Βάργκα, αλλά οι Ελβετοί άντεξαν πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα.

Σκόραραν και με τον Εμπολό στις καθυστερήσεις και με το τελικό 3-1 πλέον, αν κερδίσουν τη Σκωτία στη 2η αγωνιστική, θα πάρουν δεδομένα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του EURO 2024.

Συνθέσεις

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι) : Γουλάτσι, Λανγκ (46′ Μπόλα), Α. Ζαλάι, Φιόλα, Ορμπάν, Νάγκι (67′ Κλεϊνχέισλερ), Σομποζλάι, Κέρκεζ (79′ Άνταμ), Σέφερ, Βάργκα, Σαλάι (79′ Ντάρνταϊ)

Ελβετία (Μουράτ Γιακίν) : Ζόμερ, Βίντμερ (68′ Στεργίου), Ακάντζι, Φρόιλερ (86′ Σιέρο), Τζάκα, Ροντρίγκες, Βάργκας (74′ Εμπολό), Ντουά (68′ Αμντούνι), Εντόι (86′ Ρίντερ), Έμπισερ, Σερ

Η βαθμολογία στον 1ο όμιλο

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Γερμανία 1 1 0 0 5 1 4 3
2 Ελβετία 1 1 0 0 3 1 2 3
3 Ουγγαρία 1 0 0 1 1 3 -2 0
4 Σκωτία 1 0 0 1 1 5 -4 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected