Κατηγορίες
Διάφορα

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι μεταφέρονται τεράστιες ποσότητες τροφίμων στα πυρηνικά καταφύγια του Πούτιν

Σε πλήρεις προετοιμασίες βρίσκεται η Ρωσία για τον επερχόμενο πυρηνικό πόλεμο, όπως τουλάχιστον αναφέρει μέρος των βρετανικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η Μόσχα προετοιμάζει τόσο τα δημόσια καταφύγια όσο και τα καταφύγια της κυβέρνησης μεταφέροντας σε αυτά τεράστιες ποσότητες τροφίμων.

Όπως αναφέρει ανώνυμη πηγή στο msn.com τροφές για έως και 300 άτομα και για μια περίοδο αρκετών ετών φέρεται να έχουν σταλεί στα κυβερνητικά καταφύγια στα απομακρυσμένα βουνά Αλτά της Σιβηρίας.

Ο ισχυρισμός έρχεται εν μέσω νέας έντασης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την Ουκρανία, καθώς η Μόσχα προειδοποίησε την Παρασκευή ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ ωθούν την κατάσταση «στο σημείο χωρίς επιστροφή» για έναν πυρηνικό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ίσως και τον τελευταίο στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Μια πηγή – που ισχυρίζεται ότι συμμετείχε στη φόρτωση των εφοδίων – είπε στο κανάλι Pozdnyakov Telegram ότι «κουτιά με ξηρές μερίδες, δημητριακά και κονσέρβες» μεταφέρονται σε τεράστια κλίμακα στην απομακρυσμένη τοποθεσία της Σιβηρίας.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται μια εγκατάσταση διακοπών του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν που ονομάζεται Altai Yard, όπου προηγούμενες αναφορές δείχνουν ότι ο επικεφαλής του Κρεμλίνου κατασκεύασε ένα γιγάντιο υπόγειο πυρηνικό καταφύγιο.

Για τα τρόφιμα, η πηγή φέρεται να είπε: «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Οι τροφές είναι εισαγόμενες, ακριβές, όχι δικές μας ρωσικές. Τα προϊόντα μεταφέρονται σε μια αποθήκη στην ορεινή περιοχή και στη συνέχεια αναλαμβάνει μια ομάδα ασφαλείας του Πούτιν» είπε για να συνεχίσει:

«Ξεφορτώνουμε τα φορτηγά στην αποθήκη και στη συνέχεια φορτώνουμε το φορτίο σε άλλα φορτηγά. Οι οδηγοί σε αυτά τα φορτηγά σίγουρα δεν είναι συνηθισμένοι οδηγοί φορτηγών. Είναι αυστηρά ντυμένοι, τα πρόσωπά τους είναι σοβαρά.», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Σας λέω ότι σίγουρα δεν είναι απλοί οδηγοί….. Δεν έρχονται σε επαφή μαζί μας. Ούτε αποκαλύπτουν πού προορίζονται οι προμήθειες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, σε ένα μήνα φορτώσαμε και ξαναφορτώναμε κονσέρβες και δημητριακά, αρκετά για αρκετά χρόνια, για τουλάχιστον 200 με 300 άτομα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποθήκη βρίσκεται κοντά στη συμβολή των ποταμών Ουρσούλ και Κατούν στα βουνά Αλτάι, σύμφωνα με το κανάλι.

Αυτή η τοποθεσία το Altai Yard, επίσημα ανήκει στο επίλεκτο προσωπικό του ενεργειακού γίγαντα Gazprom, αλλά ευρέως θεωρείται ως ένα μυστικό «παλάτι» του Πούτιν.

Το κτήμα –περίπου 210 χλμ. νότια της περιφερειακής πρωτεύουσας Γκόρνο-Αλτάισκ και 3.820 χλμ. ανατολικά της Μόσχας– ήταν στα πρωτοσέλιδα τον περασμένο μήνα όταν μια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα κτίριο στο συγκρότημα.

Οι Ρώσοι δεν μπορούν να πλησιάσουν το καταφύγιο και η ασφάλεια έχει πει στους επίδοξους επισκέπτες ότι είναι «μια ειδικά προστατευμένη εγκατάσταση που προορίζεται για την αναψυχή ανώτερων αξιωματούχων του κράτους».

Οι παρατηρητές έχουν σημειώσει πολλά σημεία εξαερισμού στους χώρους που περιβάλλουν το κρησφύγετο του βουνού και μια γραμμή υψηλής τάσης συνδεδεμένη με έναν υπερσύγχρονο υποσταθμό 110 kilovolt, αρκετά για να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τεράστιες εκσκαφές σήραγγας αναφέρθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο, σε κοντινές ορεινές οδούς διαφυγής προς την Κίνα, τη Μογγολία και το Καζακστάν.

Δεν ήταν δυνατή η ανεξάρτητη επαλήθευση της αναφοράς στο κανάλι, το οποίο έχει σχεδόν 600.000 συνδρομητές.

Η αποκάλυψη έρχεται σε μια εβδομάδα όταν ο Πούτιν πραγματοποιεί τακτικές πυρηνικές δοκιμές πυραύλων μαζί με τον στενό του σύμμαχο Λευκορωσία.

Σε ομιλία του ο Πούτιν στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, είπε:

«Έχουμε πλησιάσει απαράδεκτα στο σημείο χωρίς επιστροφή.

Οι εκκλήσεις να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων, καταδεικνύουν την ακραία απερισκεψία των δυτικών πολιτικών.

Είτε δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος της απειλής που δημιουργούν – είτε απλώς διακατέχονται από το δικό τους αίσθημα ατιμωρησίας και εξαιρετικότητας. Και τα δύο μπορούν να οδηγήσουν σε τραγωδία».

*Pronews

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected