Κατηγορίες
Διάφορα

Χτύπημα Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο | Ντοκουμέντο μετά την επίθεση (vid)

Εικόνες από την επίθεση των ανταρτών Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο Tutor στην Ερυθρά Θάλασσα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Η επίθεση έγινε την περασμένη Τετάρτη, ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά των ακτών της Χουντέιντα, η οποία αποτελεί έδρα των Χούθι.

Το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ALPHA, τραβήχτηκε δευτερόλεπτα μετά την επίθεση, και φαίνεται το πλήρωμα και οι ένοπλοι φρουροί του πλοίου σε κατάσταση πανικού να καταφεύγουν στη γέφυρα. Ένας ναυτικός σημαίνει συναγερμό μέσω ασυρμάτου, ενώ κάποια από τα μέλη του πληρώματος παραπατούν, δείχνοντας ότι το πλοίο έχει κλυδωνιστεί από την έκρηξη και έχει απώλεια στήριξης. Το ωστικό κύμα προκάλεσε ζημιές, με ψευδοροφές και αντικείμενα να έχουν πέσει στο πάτωμα.

Σε άλλο βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα πριν την επίθεση, το πλήρωμα και οι φρουροί παρατηρούν ένα πλωτό σκάφος να τους πλησιάζει, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά σκάφος των Χούθι, που προσκρούει στο κήτος του πλοίου, προκαλώντας ρήγμα.

Το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο για τρεις ημέρες, και υπάρχει ένας αγνοούμενος ναυτικός που φέρεται να εγκλωβίστηκε στο μηχανοστάσιο και να έχασε τη ζωή του λόγω της εισροής υδάτων. Σε τρίτο βίντεο, που τραβήχτηκε την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την επίθεση, παρουσιάζεται η στιγμή της διάσωσης από πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected