Κατηγορίες
Αθλήματα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18: Τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ η Μαρία Ραφαηλίδου

Με μεγάλη πρωταγωνίστρια τη σφαιροβόλο Μαρία Ραφαηλίδου ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή.

Η 17χρονη ρίπτρια της Πυγμής Ευόσμου κατέρριψε τέσσερις φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία και από το 17.80 που είχε ρίξει την 1η Ιουνίου στο Κιλκίς, ανέβηκε διαδοχικά στα 18.22, 18.50, 18.65 και 18.70! Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της Γιάννη Ραφαηλίδη, είναι πλέον η καλύτερη και με διαφορά στην ηλικία της στον κόσμο με σφαίρα 3 κιλών.

«Δεν το περίμενα ότι θα περάσω τα 18.20, αλλά έγινε και νιώθω τεράστια συγκίνηση. Είχα ρίξει 18.20 στην προπόνηση αλλά όχι παραπάνω.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου Γιάννη (σ.σ. είναι και προπονητής της), που με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, αλλά και την ομάδα μου την Πυγή Ευόσμου.

Στην αρχή της χρονιάς ήθελα να ρίξω 17 μέτρα, οπότε το 18άρι με τρέλανε.

Ο συναγωνισμός με την Αναστασία (Ανδρεάδη) βοηθά και τις δυο μας πάρα πολύ και ανεβάζει πολύ τις προσδοκίες» είπε η μεγάλη πρωταγωνίστρια των αγώνων.

Η Αναστασία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) ήταν δεύτερη στον αγώνα με πολύ καλή βολή στα 16.97.

Βροχή έπεσαν τα ατομικά ρεκόρ με τον καλύτερο μέχρι σήμερα, Γιάννη Τσορλιάνο (ΜΕΑΣ Τρίτων) να πηδά 2.01, ένα εκατοστό κάτω από το ρεκόρ του, αλλά να μένει τέταρτος! Κι αυτό γιατί ο Χαράλαμπος Αλιβιζάτος (ΓΕ Κεφαλληνίας) πέρασε τα 2.07, Βασίλης Παπαοικονόμου (ΜΕΑΣ Τρίτων) τα 2.01 και ο Κώστας Μουρατίδης (ΟΦΚΑ Σέρρες) επίσης 2.01, αλλά με καλύτερες προσπάθειες από τον Τσορλιάνο.

Στον πόντο και στο τελευταίο άλμα κρίθηκε η νίκη στο μήκος με τον Σαράντη Τζελέπη (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) να στερεί με επίδοση 7.27 το νταμπλ από τον πρωταγωνιστή του τριπλούν Αρσένη Κουλούρη (ΠΑΟ), που είχε κάνει 7.26 με την τέταρτη προσπάθειά του.

Κούρσα τακτικής στα 3.000 μέτρα με τον Κωνσταντίνο Γόντικα του ΣΑΚΑ να κερδίζει με 9.02.75.

Εντυπωσιακό φινάλε στο 3άρι των κοριτσιών με δύο νικήτριες της πρώτης μέρας, τη Μυρτώ Βαλαχά του ΑΟ Πέλοψ (1.500 μ.) και την Ιωάννα Σταματοπούλου του Πανιωνίου (2.000 μ. στιπλ) να πέφτουν σχεδόν μαζί στον τερματισμό. Νικήτρια η δεύτερη με 9.52.05, μισό δευτερόλεπτο μπροστά από την Πατρινή αθλήτρια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κέρδισα τα 1.500 μ. στην πόλη μου. Πίστευα ότι θα κερδίσω και στα 3.000 μ., αλλά η Ιωάννα ήταν πολύ καλή στο τέλος. Δεν το περίμενα είναι η αλήθεια, ήρθε από το πουθενά. Αιφνιδιάστηκα γιατί έβλεπα στην οθόνη του σταδίου ότι δεν ήταν καμία πίσω μου και άκουγα τους δικούς μου να μου φωνάζουν ότι έχω διαφορά και πίστεψα ότι το είχα.

Ελπίζω να συνεχίσω καλύτερα στο Ευρωπαϊκό Κ18 και το Πανελλήνιο Κ20», είπε η Μυρτώ Βαλαχά.

Μεγάλη βολή και ατομικό ρεκόρ, 65.20, για τον Γρηγόρη Γκατσιούδη στο ακόντιο. Με την εμφάνισή του, ο γιος του Κώστα Γκατσιούδη επιβεβαίωσε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18.

«Κάθε μέρα προπονούμε σκληρά και κάνουμε συνέχεια ρίψεις για να “γυρίσει” το χέρι και να βγουν τα μέτρα. Μπορούσα να ρίξω πολύ καλύτερα πάντως. Θέλω να φτάσω στα 70 μέτρα για να πω ότι ήταν μια καλή χρονιά.

Ο πατέρας μου, που είναι κάθε μέρα στις προπονήσεις, και βέβαια ο κ. Σάκης Τσιτσιμάκας, που προπονούσε τον πατέρα μου μού λένε ότι μπορώ να βελτιωθώ και να συνεχίσω. Ο πατέρας μου με συμβουλεύει να κοιτάζω τον εαυτό μου και να προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερος», είπε ο πρωταγωνιστής του ακοντισμού.

Νίκη στο επί κοντώ για τον Χριστόφορο Λιτσαρδόπουλο (Κερκυραϊκός) 4.65. Δεύτερος ήταν ο Γιώργος Στρατίκης (Πανιώνιος) με 4.60 και τρίτος ο Πέτρος Πρίφτης (ΓΣ Κέρκυρας 2018) με 4.55.

Πρώτη ομάδα στα 4Χ400 μ. των αγοριών ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας με 3.27.89, οριακά μπροστά από τη Νίκη Βύρωνα (3.28.04) και τον ΑΓΣ Ιωαννίνων 3.28.12.

Στα κορίτσια νίκησε ο Πελασγός Λάρισας με 3.55.49. Δεύτερος ο ΣΑΚΑ με 3.57.22 και τρίτος ο ΓΣ Ηλιούπολης με 4.01.08.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected