Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το πάλεψε η Αλβανία, πάτησε…γκάζι η Ιταλία και έκανε την ανατροπή (vids)

“Ποδαρικό ” με το δεξί στο Euro 2024 για την Ιταλία, που δυσκολεύτηκε αλλά έκαμψε την αντίσταση της Αλβανίας.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι είδε τον Μπαϊράμι στο 23ο δευτερόλεπτο (το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία του Euro), όμως γρήγορα αντέδρασε και έκανε την ανατροπή πριν καν συμπληρωθούν τα 20 λεπτά.

Οι τιφόζι μάλιστα είχαν σημαντικές ευκαιρίες για περισσότερα, με το συγκρότημα του Σιλβίνιο να προσπαθεί να κρατήσει την ορμή των Ιταλών που ήθελαν να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη.

Στο 90′ μάλιστα είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Μανάι, όμως ο Ντοναρούμα άγγιξε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να τη στείλει κόρνερ.

Το φιλμ

«Εκρηκτικό» ήταν το ξεκίνημα στην αναμέτρηση, αφού στα πρώτα 16 λεπτά είχαν ήδη επιτευχθεί τρία γκολ. Η Αλβανία άνοιξε το σκορ στα 23 δευτερόλεπτα με τον Μπαϊράμι να γράφει ιστορία σημειώνοντας το γρηγορότερο γκολ σε EURO και βάζοντας… φωτιά στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ.

Η Ιταλία, όχι μόνο δεν πτοήθηκε από το γρήγορο γκολ, αλλά έφερε «τούμπα» το ματς μέσα σε πέντε λεπτά, ισοφαρίζοντας αρχικά με την κεφαλιά του Μπαστόνι στο 11’.

Για να πάρει το προβάδισμα χάρη στη «βολίδα» του Μπαρέλα στο 16ο λεπτό, ανατρέποντας πλήρως το σκορ του αγώνα.

Μετά από αυτό το… ξέσπασμα, η Ιταλία κυριάρχησε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, κρατώντας την μπάλα στην κατοχή της, με την Αλβανία να μένει πίσω από την μπάλα.

Οι Ιταλοί έφτασαν μία ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά το σκαφτό σουτ του Φρατέζι στο 33’σταμάτησε στο δοκάρι του Στρακόσια. Μερικά λεπτά αργότερα, ο Στρακόσια είπε «όχι» στον Σκαμάκα αποκρούοντας το σουτ του Ιταλού επιθετικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ιταλία εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο της μπάλας και πίεζε για ένα τρίτο γκολ.

Παρ’ όλα αυτά, η Αλβανία αμυνόταν σωστά, αλλά δεν κατάφερε να γίνει απειλητική προς την εστία του Ντοναρούμα, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και την Ιταλία να παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Συνθέσεις

Ιταλία (Λουτσιάνο Σπαλέτι) : Ντοναρούμα, Ντιμάρκο (83′ Νταρμιάν), Ντι Λορέντσο, Καλαφιόρι, Μπαστόνι, Μπαρέλα (90+2′ Φολορούνσο), Φρατέζι, Ζορζίνιο, Πελεγκρίνι (77′ Κριστάντε), Κιέζα (77′ Καμπιάσο), Σκαμάκα (83′ Ρετέγκι)

Αλβανία (Σιλβίνιο) : Στρακόσα, Μιτάι, Χισάι, Τζιμσίτι, Αγιέτι, Ασλάνι, Ραμαντάνι, Σεφέρι (68′ Λάτσι), Ασάνι (68′ Χότζα), Μπαϊράμι (87′ Μούτσι), Μπρόγια (77′ Μανάι)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ισπανία 1 1 0 0 3 0 3 3
2 Ιταλία 1 1 0 0 2 1 1 3
3 Αλβανία 1 0 0 1 1 2 -1 0
4 Κροατία 1 0 0 1 0 3 -3 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected