Κατηγορίες
EURO2024 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το πρώτο “Χ” του Euro 2024, “τσίμπησε” βαθμό η Σλοβενία (vids)

Δυνατό και ποιοτικό παιχνίδι στο MHP Arena της Στουτγκάρδης, όπου μπροστά σε 54.000 θεατές καταγράφηκε η πρώτη ισοπαλία της τελικής φάσης του Euro 2024.

Η Δανία προηγήθηκε στο 17ο λεπτό με τον εμβληματικό Κρίστιαν Έρικσεν, όμως η…ελληνική Σλοβενία (των Τσέριν, Σπόραρ και Βέρμπιτς) κατάφερε να ισοφαρίσει στο 77′ με τον Γιάνζα (και λίγη δόσης τύχης), κατακτώντας έναν σημαντικό βαθμό στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Το φιλμ

Η Δανία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και άνοιξε το σκορ στο 17΄ με τον Κρίστιαν Έρικσεν. Ο Βιντ μοίρασε την μπάλα με υπέροχο τακουνάκι, ο Έρικσεν έγινε αποδέκτης, σούταρε κάνοντας το 0-1.

Στο προηγούμενο Euro το 2020, όλοι θυμόμαστε την περιπέτεια που πέρασε ο Κρίστιαν Έρικσεν, όταν κατέρρευσε στο γήπεδο στην αναμέτρηση εναντίον της Φινλανδίας. Ο Δανός άσσος είναι και πάλι εδώ και αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος.

Στο 28΄κοντά στο δεύτερο γκολ έφτασε η Δανία. Ο Έρικσεν έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε σε Σέσκο και Μλάκαρ και πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Όμπλακ.

Στο 43΄τεράστια ευκαιρία και πάλι για τη Δανία, ο Έρικσεν σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σλοβενία μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να απειλήσει με τον Σπόραρ.

Στο 67’ ευκαιρία για τη Σλοβενία. Ο Σπόραρ από τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Τσέριν πήρε την κεφαλιά, όμως αστόχησε.

Στο 77’ η Σλοβενία έφερε το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ των Σλοβένων, η μπάλα έφτασε στον Γιάνζα, ο οποίος έπιασε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, κόντραρε στον Γιούμλαν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Ως το φινάλε, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και αμφότερες εξασφάλισαν από έναν πόντο.

Συνθέσεις

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ) : Όμπλακ, Γιάνζα, Κάρνιτσνικ, Μπιγιόλ, Ντρκούσιτς, Μλάκαρ (75′ Τσέλαρ), Στογιάνοβιτς (67′ Βέρμπιτς), Έλσνικ (76′ Στάνκοβιτς), Τσέριν, Σέσκο (90+5′ Κούρτιτς), Σπόραρ (90+5′ Μπρέκαλο)

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαν) : Σμάιχελ, Βέστεργκαρντ, Άντερσεν, Κρίστενσεν, Κρίστιανσεν (76′ Μέλε), Μπα, Χόιμπιεργκ (84′ Νέργκαρντ), Γιούλμαν (89′ Ντιλέινι), Έρικσεν, Χόιλουντ (83′ Πόουλσεν), Βιντ (83′ Ντόλμπεργκ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected